Çalışma Bakanlığı Önünde 'Taşeron İşçi' Protestosu

Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, taşeron işçilerle ilgili taslak çalışmaya sosyal taraf olarak federasyon ve dernek başkanlarını davet etmediğini belirterek Bakanlığın önüne siyah çelenk bıraktı.

Federasyon üyeleri “Sen Yoksun Ya! Ya Ömer Adalete Hasret Kaldık ve Adalet istiyoruz” yazılı pankartı açarak Bakanlığa tepkilerini gösterdi.

Kamu İşçileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru, yaptığı basın açıklamasında, “Asıl muhatabı taşeron işçi dernekleri olması gereken toplantıda sosyal taraf olarak sadece işçi sendikaları konfederasyonlarının işveren sendikaları konfederasyonunun davet edilmesi ve bizlerin davet edilmemesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kuru, “Türkiye’de her geçen gün örgütlenerek çoğalan ve aktif çalışan federasyonların bu toplantıda yer alması ve işçilerin hakkını o masada savunması gerekiyor” diye konuştu.

“Bizlerin kabul edilmemesinin altında yatan nedenlerin açıklanması gerekir” diyen Kuru şunları kaydetti: “Bugün o masa etrafında bizler yoksak emin olun bizim adımıza o masada oturanlar önceki toplantılardan farklı sonuçla çıkmayacak. Bakanın dediklerine evet diyecek ve taşeron işçiyi perişan ederek masadan kalkacaklar. Her yerde tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Konunun asıl muhatapları olan bizlerle masa etrafına gelmedikçe sizin çalışmanız başarısız olacak ve milyonlarca işçinin tepkisini alacaksınız” Konuşmanın ardından federasyon üyeleri peynir ve zeytin dağıtarak “paramız ancak buna yetiyor” dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemin ardından Kamu İşçileri Derneği Federasyonu üyeleri, Bakanlığın önüne siyah çelenk bıraktı. Grup olaysız şekilde dağıldı

Kaynak: İHA