YGS Türkiye Birincisi Fem Dershanesi'nden

Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı'nda (YGS) İstanbul'dan Hümeyra Çolak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

YGS Türkiye Birincisi Fem Dershanesi'nden
Türkiye birincisi Çolak 160 sorudan 4 yanlış yaptı. Çolak, hukuk okumak istediğini söyledi.

Baran Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye birincisi olan öğrencisini basına tanıştıran FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, başarıları hakkında açıklamalar yaptı. Kurum olarak çeyrek asırdır başarısını ispatladığını söyleyen Faruk Ardıç, "Öğrencilerimiz bu yıl da bizleri sevindirdi. 2013 YGS Türkiye birincisi İstanbul Lisesi öğrencimiz Hümeyra Çolak'ı tebrik ediyoruz. FEM Dershaneleri başarı dinamiklerine baktığımızda, özverili öğretim kadrosu, kaliteli doküman, nitelikli rehberlik ve objektif ölçme ve değerlendirme yatmaktadır. YGS sonucu beklentilerinin altında gelen öğrencilerimizin moral bozmadan LYS'ye çalışmalarına devam etmeleri gerekir. Asıl puanlar LYS ile kazanılacaktır. Ayrıca bu başarıda emeği geçen İstanbul Lisesi öğretmenlerine ve idarecilerini tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz." dedi.

Türkiye birincisi Hümeyra Çolak, 160 sorudan 4 yanlış yaptı. Hala çok heyecanlı olduğunu ifade eden Çolak, "Sonuçtan çok mutluyum. Planlarıma gelince LYS çalışmak tabi ki. Bizim için henüz her şey bitmedi. Hedefime ulaşmak için önümde 2 sınavım daha var. Onları çalışmayı planlıyorum. Hedefim ise hukuk fakültesini kazanmak." diye konuştu.

Başarısının sırlarını anlatan Çolak, dershanede dersleri sıkı takip etmenin önemli olduğunu söyledi.

Çolak, "Hiç bir zaman konuların gerisinde kalmamak çok önemli. Sistemli çalışmak, danışman hocanıza güvenmek de çok önemli. Geçen yılın çıkmış sorularını da çözdüm.Türkçe soruları geçen yılın sorularına göre çok farklıydı. Genel olarak çok bir fark yoktu. İkisi de hemen hemen aynı derece zor ve seçkin sorulardan oluşuyordu. Bu sene soru tarzı farklıydı." şeklinde sözlerini bitirdi.YGS 3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Furkan Savaş ise, "Konularım eksik olmadığı için çok deneme çözdüm. Dershaneye daha fazla zaman ayırdım. Bence en önemli şey sınav sırasında sakin ve rahat olmaktır." dedi.