Mesud Barzani ve Ayad El Allavi, Bağdat İle Erbil Arasındaki Krizi Görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, El Irakiye Listesi Başkanı Ayad El Allivi ile Bağdat ve Erbil arasında yaşanan siyasi krizi görüştü.

Ebil'in Selahattin kasabasında bulunan başkanlık evinde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye El Irakiye listesinden milletvekilleri de hazır bulundu. İkilinin, görüşmede Bağdat ve Erbil arasında yaşanan siyasi kriz hakkında fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
Barzani ve Allavi’nin yaşanan krizin aşılması için bütün tarafların çaba göstermesi gerektiği üzerinde durduğu dile getirildi.

Bu arada bölge medyasında çıkan haberlerde Barzani'nin Rusya ziyaretinin ardından Irak'taki siyasi partilerle görüşeceği ve krizin bir an önce çözülmesi için yoğun siyasi görüşmeler gerçekleştireceği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Kürt medyasında yayınlanan bir habere göre tansiyonu düşürmek için, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan'ı Neçirvan Barzani'nin Bağdat'a gideceği ve ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin ise Erbil'e geleceği iddia edilmişti. Neçirvan Barzani yabancı bir kanala yaptığı açıklamada görüşmeler çerçevesinde Bağdat'a gitme ihtimali olduğunu doğruladı.
Öte yandan Başbakan Maliki'nin danışmanlarından birinin Nuri El Maliki'nin Erbil'e ziyaretinin gündemlerinde olmadığını açıkladığı ifade ediliyor.
Dün ise Irak parlamentosunun bütçe çalışmaları içerisinde uzun zamandır tartışılan Bölgesel Kürt Yönetimi’ne ayrılan Irak petrol gelirlerinin yüzde 17'sini verme kararı meclisten geçti.