Dışişleri Bakanı Davutoğlu Gürcistan'a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 27-28 Mart'ta Gürcistan'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu'nun Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze'nin davetine icabetle Gürcistan'a gideceği, ziyaretinin ilk gününde Tiflis'te resmi temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun Tiflis'te Gürcü mevkidaşı Pankijidze ile yapacağı görüşmenin yanı sıra Gürcistan Başbakanı Bidzina Ivanishvili, Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Usupashvili ve Yeniden Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareishvili ile de bir araya gelmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Görüşmelerde, Türkiye'nin bölgedeki önemli ortakları arasında yer alan Gürcistan ile ikili ve bölgesel işbirliğinin daha da ileri taşınması imkanlarının ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının planlandığına işaret edildi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun Gürcistan ziyaretinin ikinci gününde ise Batum'da düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katılacağı belirtilirken, toplantıda, her üç ülkeyi ilgilendiren konularda bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi olanaklarının ele alınacağı ifade edildi.

Davutoğlu'nun söz konusu toplantı kapsamında, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile ikili bir görüşme gerçekleştireceği de bildirildi.

İlki 8 Haziran 2012 tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın, ikili ve bölgesel konuların bir masa etrafında ele alınarak, karşılıklı yarar temelinde her alanda işbirliği anlayışının geliştirilmesine, bölgesel istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesine katkı sağladığı da kaydedildi.

Muhabir: Ali Öztürk

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA