Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın Birinci Bölümü Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın 30 maddelik birinci bölümü kabul edildi.

CHP'nin bazı maddeler üzerinde verdiği değişiklik önergeleri reddedilirken, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasındaki tartışmalar devam etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir ülkeyi kurmanın ve yaşatmanın zor, yıkmanın kolay olduğunu ifade ederek, Atatürk ve arkadaşlarının Türkiye'yi çağdaş uygarlık yolunda ilerleme, halk egemenliği ve laik cumhuriyet ilkeleri üzerine kurduğunu söyledi.

Güneydoğu illerine gidilip gidilemeyeceğinin tartışıldığını anımsatan Gök, ''Hodri meydan, masrafları ben karşılayacağım, yarın Uludere'ye gidelim. Uludere'ye gidebilecek bir tek AKP'li olduğunu sanmıyorum'' dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise yarınki Nevruz kutlamalarında Diyarbakır, Van, Hakkari, Bitlis'te hiçbir polisin sokağa çıkamayacağını öne sürerek, ''Bir devletin polisi sokağa çıkamıyorsa, hükmü yoksa o devlet orada yok olmuştur'' ifadesini kullandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da tartışmaya, ''İktidarın, 'şuraya gidemezsin' demesi övünülecek bir şey değildir. İktidar, herkesin her yere gidebilmesini sağlamalıdır'' sözleriyle katıldı.

Tasarının 30 maddelik ilk bölümünün kabul edilmesinden sonra oturuma ara veren Başkanvekili Sadık Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA