Bbp Genel Başkanı Destici, Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Üyelerini Kabul Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, devleti başka Meclis çatıları altında tartışmayacaklarını, ancak Suriye'de Türkmen varlığının gözden uzak tutulmasına da izin vermeyeceklerini ifade etti.

BBP Genel Merkezinde, Suriye Demokratik Türkmen Hareketi'nin üst yetkililerini kabul eden Genel Başkan Destici, AK Parti iktidarının Suriye konusunda ortaya koyduğu politikalarında yanlışlar olduğu gibi doğrularının da bulunduğunu belirterek, "Biz Büyük Birlik Hareketi olarak, Suriye'ye giderek oradaki meclis çatısı altında veya Esad'ın sarayında bunları tartıştırmayız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceksek bunu burada kendi ülkemizde yaparız'' dedi.

Suriye'de Türkmen varlığının dikkate alınması gerektiğini ifade eden Destici, "Oradaki Türkmenlern örgütlenmesi sağlanmalı ve bu kardeşlerimiz Özgür Suriye ordusu içerisinde etkin hale getirilmelidir. BBP olarak, her minvalde hükümeti uyardık orada bulunan Türkmen kardeşlerimizin şartlarını iyileştirin dedik. Olumlu sonuçlar verdi ve olumlu adımlar atıldı ancak yeterli değil bu" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi'nin dün Irak'la ilgili 'toprak bütünlüğünün korunması konusunda' ne söylediyse Suriye için de aynı şeyi söylediğini aktaran Destici, "Ancak, Irak üçe bölündü. Suriye de bu yöne doğru gidiyor. Bizler Suriye'deki Türkmenlerin orada hak ettikleri yeri almaları gerektiğini söylüyoruz. Türkmenlerle ilgili uluslararası güçlerin nezdinde herhangi bir konu konuşulmuyor. Bunu hükümete ısrarla hatırlatıyoruz" dedi.

"BİR ELMANIN İKİ YARISI GİBİYİZ" Destici, konuşmasında şöyle dedi: "Hükümete, 'Eğer Suriye'de Türkiye'nin lehine durumlar oluşmasını istiyorsanız Türkmenleri birinci sıraya koymalısınız' diyoruz. Biz bir elmanın yarısı gibiyiz onlarla. Onların ayağına bir diken batarsa biz bundan üzülürüz. Tavrımız onun için bellidir. Başından beri buz bunu böyle düşündük ve böyle de devam ettireceğiz." Suriye Demokratik Türkmen Hareketi yetkilileri de BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlığında Halep'te ağırladıklarını bildirdiler.

Heyet üyeleri, "Biz Muhsin Başkanı ve partisini kendi ocağımız olarak gördük. Türkmen hareketi olarak Suriye'de iyi şeyler yapmaktayız. Türkmen Tugayı ve 3 bin 200 askerimiz var şimdi. Sahaya inmeye çalışmaktayız ancak malumunuz savaş hali var ve Türkiye'ye ilk ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bazı sıkıntılarımızın halledilmesi noktasında burada bulunuyoruz" dedi.

Kabulde, Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Cevizci, Halep Türkmen Askeri Devrim Meclis Başkanı Albay Nedim Hasan, Halep Türkmen Askeri Devrim Meclis SivilBaşkanı Ali Beşir ve Halep Türkmen Askeri Devrim Meclis Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Alov hazır bulundu .
Kaynak: İHA