Avrasya Kalkınma Platformu, Kırım Tatarları Lideri Kırımoğlu İle Görüştü

Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu’nu ziyaret etti.

Avrasya Kalkınma Platformu, Kırım Tatarları Lideri Kırımoğlu İle Görüştü
Kırımoğlu'nun Türk dünyasının önemli liderlerinden biri olduğuna dikkat çeken Cengiz, Ukrayna’nın Türkiye pazarında yer alması için Kırım Tatarlarının bir şans olduğunu dile getirdi. Türk dünyasındaki çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Avrasya Kalkınma Platformu, Moğolistan, Kırgızistan, Irak, Suriye, Afganistan'dan sonra yönünü Kırıma çevirdi. Platform Genel Başkanı Hasan Cengiz, beraberindeki yetkililerle birlikte Kırım Tatar Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu. Başkan Cengiz, ziyaret kapsamında Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu ile bir araya geldi. Kırımlı yetkililer ile Kırım'ın sosyo ekonomik düzeyinin yükselmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Cengiz, Türkiye’den yetkililerin selamını da iletti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüreğinde Kırım Tatarlarının önemli bir yeri olduğunu belirten Cengiz, "Sayın Başbakan, Kırımlıların hazin öyküsünü, tüm yaşantısında derinden hissetmiştir. Kırım Tatarlarının vatanlarına dönüş sürecinde onların her türlü sorunlarının yanında olmuştur." dedi.

Platform Genel Başkanı Hasan Cengiz, Kırım Özerk Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemil Kırımoğlu'nun Türk dünyasının önemli liderlerinden biri olduğunu kaydetti.

Cengiz, Kırım'ın yatırımcılar tarafından ilgi odağı olması için Türkiye ve Ukrayna arasında dostluk ilişkilerin yükselmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna’nın Türkiye pazarında yer alması için Kırım Tatarları'nın bir şans olduğunun altını çizen Cengiz, "Kırımlılar vatanlarında ne kadar huzurlu ise Ukrayna 'da o oranda Türkiye'de pazar bulur." diye konuştu.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Kırımoğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini her zaman gördüklerini dile getiren Cengiz, Türkiye'nin 2023 hedefini gerçekleştirmesini diledi. Türkiye'nin bölgesel güç olduğuna belirten Kırımoğlu, 2023' de Türkiye'nin küresel güç olacağından kuşku duymadığını dile getirdi .