Müezzinoğlu: Atatürk’ten Geçinenlerden Olmayalım

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz Atatürk’ü kullanan ve Atatürk’ten geçinenlerden olmayalım."

Onun gösterdiği hedeflere yürümekte alın terini, emeğini, samimiyetini ve gayretini gösterenlerden olalım.” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'na atanmasının ardından ilk kez geldiği seçim bölgesi Edirne ve ilçelerinde sevgi gösterileri ve folklor ekipleri ile karşılandı. Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşanspor Düğün Salonu’nda partisi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Vatandaşların büyük sevgi gösterileri arasında salonu giren Müezzinoğlu, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı olarak görevlendirilmesinin bugün 15’inci günü olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Rabbim bana bu ülkede bu milletin teveccühü ile çok güzel makamlar nasip etti. Çocuklarımın hayali, rüyalarımın gerçekleşme arzusu hekimlik diplomasını bu ülkede aldım ve bu ülkede uzman olarak dolu dolu 20 yıl doktorluk yaptım. Çok sevdiğim bu mesleği yaparken, Allah sevdiğim mesleğin alanının bakanı olmayı nasip etti.”

"ATATÜRK'E BORCUMUZ VE SONSUZ MİNNETİMİZ VAR"

Ay yıldızlı bayrağın altında, genç cumhuriyeti kuran Büyük Önder Atatürk'e borçlarının ve sonsuz minnetlerinin olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, ”Ancak borcumuzu şu şekilde ödeyebiliriz; Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesinde gitmek gibi bir sorumluluğumuz var. Ülkemizi ve bayrağımızı seviyoruz. Bu milletin muasır medeniyetin hak ettiği yolculuğa taşımakta hep birlikte gayret göstereceğiz. Biz Atatürk’ü kullanan ve Atatürk’ten geçinenlerden olmayalım. Onun gösterdiği hedeflere yürümekte, alın terini, emeğini samimiyetini ve gayretini gösterenlerden olalım.” diye konuştu.

Zaman zaman Atatürk’ü kullananlardan ve Atatürk’ten geçinenlerden de sıkıntı çektiklerini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Ama bu milleti kucaklayan, bu milletin değerlerinden onur ve gurur duyan bu milletin her ferdini zenginlik olarak gören bu milletin geçmişinden geleceğe taşıyan anlayışın peşinden koşmaktır Atatürkçü olmak. Atatürk, bu ülkeyi savaştan kurtarmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiş. Bu millet muasır medeniyetler seviyesindeki bir yere layıktır. Dolayısıyla bu yolculuğu onun ilkeleriyle, onun bakış açısıyla kimseyi dışlamadan, kimseyi incitmeden, kimseyi kötülemeden herkesi kucaklayarak yapalım. Benim ülkemin vatandaşı değerlidir. Benim ülkemin vatandaşı hizmetlerin en güzeline layıktır. Bir siyasi anlayışın, bir siyasi yolculuğun mensupları olarak bu millete hizmet edeceğiz." Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, programda yaptığı konuşmanın ardından İstanbul’a hareket etti.