''filistin Mutabakat Hükümeti'' Görüşmeleri 11 Şubat'ta Kahire'de Başlayacak

Filistin Fetih Merkez Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmed, ''Filistin Mutabakat Hükümeti'' görüşmelerinin 11 Şubat'ta Kahire'de başlayacağını bildirdi.

Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Filistin Mutabakat Hükümeti'' oluşturma konusunun, Filistin Merkez Seçim Kurulu'nun 11 Şubat'ta Gazze'de ve Batı Şeria'da seçmen kayıt işlemlerine başlamasıyla birlikte görüşüleceğini belirtti.

Ahmed, Filistin Mutabakat Hükümeti'nin görev süresine ilişkin, ''Şu ana kadar, bu konuda ittifak sağlanabilmiş değil. Mutabakat Hükümeti'nin kurulmasının ardından ne kadar süreyle görev yapacağı konusu taraflar arasında görüşülmeye devam ediliyor'' dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire, son birkaç gündür, Filistinli gruplar arasındaki yoğun görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

Bu akşam da Kahire'de, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın liderliğinde, ''Geçici Filistin Liderliği Çerçevesi'' adı altında, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün mekanizmalarının geliştirilmesi ve Filistin'de milli birliğin sağlanması konularını ele alan toplantı gerçekleştiriliyor.

2007'den beri Gazze ve Batı Şeria'da iki hükümet olarak yollarına devam eden Hamas ve Fetih hareketleri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ''Bulut Sütunu'' operasyonunun ardından yakınlaşma dönemine girmiş, ortak Filistin Hükümeti konusunda mutabakat arayışları hız kazanmıştı.

Muhabir: İman Nassar / Ömer Faruk Şimşek / Ali Semerci

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA