Asbir Yönetim Kurulu Başkan Ürgüp’ü Ziyaret Etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Avrupa Sivaslılar Birliği Genel Başkanı Ekrem Taştan ve yönetim kurulu üyeleri, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

Asbir Yönetim Kurulu Başkan Ürgüp’ü Ziyaret Etti

Ziyarette konuşan ASBİR Genel Başkanı Ekrem Taştan; “Avrupa Sivaslılar Birliği olarak, 25 kişilik bir heyetle bir haftalık Sivas ziyaret programı düzenledik. Sivas’taki özlemlerimiz, yatırım imkanları ve derneğimizin sosyal faaliyetlerini değerlendirmek için buradayız. Sayın Başkanımızın çalışmalarını da takip ediyoruz. Sivas’ımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de başkanımız tekrar aday, kendilerine başarılar diliyoruz. Biz ASBİR olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Bir sivil toplum örgütüyüz, Avrupa’da yaşayan 500 bin Sivaslıyı temsil ediyoruz. Sivas’ımıza kim bir çivi çakarsa onun yanındayız.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ;“Sivas hepimizin ortak noktası ve ortak paydamız. Ben de bir dönem sizler gibi Sivas’ı terk etmek durumunda kaldım. Tabi bu maişet sebebiyle oluyor. Sivas kendi nüfusunu geçindirecek, barındıracak durumda değildi. Şükrüler olsun ki hem İstanbul, hem Ankara, İzmir hem de yurt dışı gibi bir takım yerlere giden Sivaslılar önemli konumlara geldiler. Okudular ve en üst seviyede bürokrat oldular. İş adamı oldular, para kazandılar, tekrar memleketlerine dönüp yatırım yapmak, sıla-i rahim yapmak gibi bir takım avantajları elde etmiş durumdalar. Tabi göreve seçildikten sonra Almanya’ya da iki defa geldim. Biri 2010 yılında rahmetli Başkanımızın sene-i devriyesinde ilk sene gelmiştim. Duisburg, Düsseldorf ve o yörelerde genelde hemşerilerimizi ziyaret etmiştik. Bundan birkaç ay önce de yine siz toplantınıza davet ettiniz biz de icabet ettik. İmkan buldukça da sizin bu tür toplantılarınıza şehrinizin belediye başkanı olmanın da ötesinde bir kardeşiniz olarak katkı vermek mecburiyetimizin olduğunun farkındayım.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA