(özel) Tülülerin Kıran Kırana Mücadelesi Güreşseverlere Heyecanlı Dakikalar Yaşattı

Bu yıl 3.sü düzenlenen Belevi Keçikalesi Deve Güreşleri şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

(özel) Tülülerin Kıran Kırana Mücadelesi Güreşseverlere Heyecanlı Dakikalar Yaşattı
Güreşlerde en büyük heyecanı ise kupa için yarışan ve zaman zaman saha dışında güreşlerini gerçekleştiren tülüler oldu. Ticaret Odası ve Kaymakamlık Kupası için yarışan tülüler, güreşlere büyük heyecan kattı.
Belevi Beldesi Kozpınar mevkii Keçikalesi Güreş sahasında sabah saatlerinde başlayan şenlikler, akşam saatlerine kadar devam etti. Havanın güzel olmasını fırsat bilen güreş severler, davul zurna eşliğinde piknik yaparak doyumsuz bir gün yaşadılar. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği'nin organizasyonuyla, Selçuk Ticaret Odası ve Selçuklu esnafların desteğiyle bu yıl 3. sü düzenlenen Belevi Keçikalesi Deve Güreşleri şenliği, yüzlerce güreşseveri ağırladı. Güreşlere ayrıca Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller, bazı siyasi parti ilçe başkanları, siyasi partilerin belediye başkan aday adayları da katıldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü 82 pehlivan devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçti. Güreşseverlere oldukça heyecanlı dakikalar yaşatan tülüler, zaman zaman rakibinden kaçtı, zaman zaman da saha etrafındaki çitleri aşarak saha dışında güreşlerine devam etti. Kıran kırana mücadele eden develerin saha dışına çıkmaları ve güreşlerine saha dışında devam etmeleri güreş severlerin heyecanını bir kat daha artmasına neden oldu. Kaymakamlık Kupası, Selçuk Ticaret Odası kupası, Selçuk Fotoğraf Stüdyosu (SFS) Kupası, Hitit Otel Kupası, Aile Kasabı Kupas ve Kırıtaklar Mandırası Kupasını kazanmak için 6 çift pehlivan deve yaptıkları mücadeleyle sahiplerine kupa kazandırdı. Güreşlerde ayrıca Deve Ağası'na da kupa verildi.

İki kez Belevi Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl 3. cü kez gerçekleştirilen Belevi Keçikalesi Deve Güreşi Şenlikleri'ni her yıl geleneksel hale dönüştürecekleri bilgisini veren Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa İbili, bu yılki güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 82 adet deve katıldığını söyledi.

Dernek olarak bu yıl ilk kez düzenledikleri güreşlerde oldukça başarılı olduklarına inandığını ifade eden Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa İbili, güreşlere destek veren Belevi Belediyesi'ne, Selçuk Ticaret Odası'na Selçuklu esnaflara teşekkür etti.
Kaynak: İHA