İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Chp'den İzmir Belediye Başkan Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aydın'da adayımız Mustafa Savaş, Denizli'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Manisa'da halen milletvekilliği görevini yürüten Hüseyin Tanrıverdi" dedi.

Erdoğan, İzmir Karşıyaka Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım toplantısında, Burdur'da mevcut başkan Sebahattin Akkaya ile yola devam edeceklerini söyledi.

Isparta'da da Nuri Uzaktaş'ın adayları olduğunu belirtenBaşbakan Erdoğan, "Karaman'da Ertuğrul Çalışkan, Kars'ta ise halen belediye başkanlığını yürüten Nevzat Bozkuş adayımız" diye konuştu.

Kilis'te geçen dönem milletvekilliği yapan Hasan Kara'nın adayları olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, Osmaniye'de Mehmet Gürbüz, Tunceli'de Erkan Eroğlu, Uşak'ta ise Nurullah Cahan'ın adaylıklarını açıkladı.

-Büyükşehirler-
Erdoğan, bu yıl ilk kez büyükşehir belediye başkanını seçecek Aydın'da adaylarının Mustafa Savaş olduğunu bildirdi.
Denizli'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı yeniden aday gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, Zolan ile Denizli'deki hizmetlerinin devam edeceğini kaydetti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının, halen milletvekilliği görevini yürüten Hüseyin Tanrıverdi olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

Erdoğan, tanıtımın ardından adaylarla fotoğraf çektirdi.
-Toplantıdan notlar
Başbakan Erdoğan'ın havalimanından Karşıyaka Arena Spor Salonu'na kadarki güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın Cuma namazını kılma ihtimaline karşı Bayraklı Fatih Camisi ile AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda hazırlık yapıldı.
Karşıyaka Arena Spor Salonu önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor salonu yakınındaki caddeler parti bayraklarıyla süslendi.
Başbakan Erdoğan, spor salonuna, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile parti otobüsünden vatandaşları selamlayarak geldi. Spor salonunun erken saatlerde dolması nedeniyle çok sayıda kişi salona giremedi.
Spor salonundaki törene katılanlar AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın resminin yer aldığı maske taktı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını bitirdikten ve 12 ilin belediye başkanı adayını açıklamadan önce "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" dizelerini söyledi, salondakiler de tekrarladı.
Erdoğan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanıtımı sırasında, salonda bulunanlara mesir macunu attı.
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay "Türkiye'nin kaptanı" diyerek, Başbakan Erdoğan'a el yapımı gemi dümeni hediye etti.
AK Parti aday tanıtım toplantısına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Nükhet Hotar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti İzmir, Manisa ve diğer çevre illerin milletvekilleri katıldı.

(Bitti)
Kaynak: AA