Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna'da, muhalefetteki UDAR Partisi Genel Başkanı Vitaliy Kliçko, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüşebilmeleri için sivil toplum örgütleri ile AB temsilcilerinin bulunduğu bir ortamın olması gerektiğini söyledi.

Kliçko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yanukoviç ile sadece Ukraynalı sivil toplum örgütleri ve AB temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda görüşebileceklerini söyledi.

"Yuvarlak masa toplantısının neyi amaçladığını bilmemiz gerekiyor" diyen Kliçko, muhalefetin görüşme için öne sürdüğü şartların değişmediğini kaydetti.

Görüşmeye başlamak için tutukluların serbest bırakılması, Euro Maydan'da yaşanan şiddet olaylarının sorumlularının cezalandırılması ve hükümetin istifası taleplerini yineleyen Vitaliy Kliçko, "Ancak bunlar yerine getirilirse masaya otururuz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 11 Aralık Çarşamba günü ülkedeki tüm siyasi tarafları yuvarlak masa toplantısına çağırmış, hükümetin sadece yasalar çerçevesinde hareket edeceğini, barışçıl eylem yapan göstericilere karşı güç kullanılmayacağını söylemişti.

Kaynak: AA