Eskişehir'de Düğün Salonunun Tavanı, Genel Kurul Sırasında Çöktü

Eskişehir'de, Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü'nün genel kurulunun yapıldığı düğün salonunda tavanın çökmesi sonucu hasar meydana geldi.

Yaklaşık 3 bin üyesi bulunan söz konusu kulübün, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Değirmen Sokak'taki bir düğün salonunda başlayan ve Rıdvan Batır ile Tamer Atak'ın başkanlık için yarıştığı genel kurulunda, üyeler oy verme işlemine geçtiği sırada tavan çöktü.
İhbar üzerine olay yerine birçok 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Görevlilerin yaptığı incelemede, olayda yaralanan olmadığı, düğün salonunda hasar meydana geldiği tespit edildi.
Kulübün eski yöneticisi Özcan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin aynı zamanda inşaat mühendisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu kadar insan, bu kadar nem... Askı sistem yapılmış, alçı tavan. Malzeme yorgunluğu da işin içerisine girince, bir tane plaka sökülsün, düşsün, arkasından zincirleme 'domino taşı' etkisi yapar. Arkadan ötekiler geldi. Ağırlık az olduğu için insanlara zarar vermez. Ben panikten dolayı 'birisi ezilir' diye endişe ettim. Kapının ön kısmını boşalttırdım, arkadaşlarımız tahliye edildi. Olayda yaralı yok, şükür. Güzel bir kongre oluyordu."
Bir başka üye ise önce ses geldiğini, sonra ışıkların söndüğünü anlatarak, "Tavan olduğu gibi tepemize indi. Deprem oluyor sandım, masanın altına girdim. Yaralanan olmadı. Göçük altında kalanları ise arkadaşlar kurtardı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü genel kurulunun yaşanan olay üzerine ileri tarihe ertelendiği bildirildi.

Kaynak: AA