Sulakyurt'ta Öğrencilere Diş Bakımı ve Fırçalama Eğitimi Verildi

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik diş bakımı ve sağlığı ile diş fırçalama konularında eğitim verildi.

Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri ve son sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak amacıyla Cumhuriyet İlkokulu'ndaki öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

Okul Müdürü Mehmet Korkmaz, toplumda diş sağlığının korunması için küçük yaşlarda diş fırçalama ve ağız bakımının özendirilmesi ve düzenli bir alışkanlık kazandırmak amacıyla ilkokul öğrencilerine eğitim düzenlediklerini belirtti.

Minik öğrencilere dişlerin nasıl fırçalamaları gerektiği anlatılarak diş maketi üzerinde ve kendi dişlerinde tekniğine uygun uygulamalar yapıldı. Etkinlikte öğrencilere çeşitli poster, broşür ve afişlerle diş sağlığının korunması için diş fırçalamanın önemiyle ilgili bilgiler aktarıldı.
Ağız bakımı ve hijyen konularının da anlatıldığı etkinlikte, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası ile üzerinde çeşitli çizgi film kahramanlarının yer aldığı çıkartmalar dağıtıldı.

Kaynak: AA