Euro Bölgesi Maliye Bakanları Gkry İçin 3. Kredi Dilimi Üzerinde Anlaştı

Euro Bölgesi maliye bakanları, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne (GKRY) yapılan mali yardımın bir sonraki diliminin ödenmesi üzerinde anlaşmaya vardı.


Euro Bölgesi maliye bakanları Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelerek bölge içerisindeki mevcut ekonomik sorunları görüştü. GKRY için 3. kredi dilimi üzerinde mutabakat sağlayan bakanların toplantı sonrası yayınlanan ortak açıklamasında, “Ulusal prosedürlerin tamamlanması ve Avrupa İstikrar Mekanizması’nın (ESM) idari kurullarının resmi onayı sonrasında, ESM, bir sonraki kredi dilimi olan 100 milyon Euro’luk ödemeyi bu yılın sonunda yapacaktır” ifadesi yer aldı. Açıklamada ayrıca, ülkedeki ekonomik reform programının “yolunda gittiği” ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ek olarak 86 milyon Euro’luk bir ödemenin yapılıp yapılmayacağına 20 Aralık’ta karar vereceği belirtildi.

17 üye ülkenin maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup, geçtiğimiz Mart ayında Güney Kıbrıs’ı iflastan kurtarmak adına ülkeye 10 milyar Euro mali destekte bulunma kararı almıştı. Bu miktarın 9 milyar Euro’sunu ESM, 1 milyar Euro’sunu ise IMF tedarik edecek.
Kaynak: İHA