Cumhurbaşkanı Gül'ün Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Es-sureysri'yi Kabulü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında iş, karşılıklı yatırımlar ve finans gibi alanlarda iş birliğinin güçlü bir şekilde sürdürülmesi için karma ekonomik komisyon toplantılarından azami yarar sağlanması gerektiğini belirtti.


Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gül, Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Cubare bin İid es-Sureysri'yi kabulünde, hac farizasını yerine getirmek üzere geçen ay Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Kral Abdullah ve Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, kendisine gösterilen misafirperverlik nedeniyle müteşekkir olduğunu ifade etti.

Ziyaretin, ülkede Kral Abdullah öncülüğünde yürütülen kalkınma hamlesinin başarılı sonuçlarını yakından görme fırsatı verdiğini vurgulayan Gül, Suudi Arabistan'da üstlendikleri projelerde Türk şirketlerinin gösterdiği başarılarla iftihar edildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında iş, karşılıklı yatırımlar ve finans gibi alanlarda iş birliğinin en güçlü şekilde sürdürülmesi için karma ekonomik komisyon toplantılarından azami yarar sağlanması gerektiğini belirtti.

-"İki ülke ilişkilerini güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz"-

Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı es-Sureysri de Kral Abdullah ve Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz'in selam ve Türk halkına iyi dileklerini iletti.

Kral Abdullah'ın talimatları doğrultusunda iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmek için çaba sarf ettiklerine değinen es-Sureysri, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin performansından son derece memnuniyet duyduklarını, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek kararlılığında olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA