Önce Böbrek Nakli, Sonra By-pass’la Hayata Tutundu

Konya’da 15 ay önce böbrek nakli olduktan sonra kalp damarlarının tıkalı olduğu belirlenen Şenol Palabıyık, gerçekleştirilen by-pass ameliyatıyla 4 kalp damarı değiştirilerek hayata ikinci kez tutundu.

Önce Böbrek Nakli, Sonra By-pass’la Hayata Tutundu

2000 yılından beri böbrek hastası olan 32 yaşındaki Şenol Palabıyık, 15 ay önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Böbrek nakli sonrası sağlıklı bir insan olarak yaşamının normale dönmesini bekleyen Şenol Palabıyık’ın aylar sonra göğsünde ağrılar başladı.

Yapılan tetkiklerde kalbinden rahatsız olduğu anlaşılan Palabıyık’a anjiyo yapıldı. Anjiyoya rağmen kalp damarları açılmayan Şenol Palabıyık’ın by-pass ameliyatıyla tıkalı olan 4 kalp damarı değiştirildi. Böbrek hastası olması sebebiyle by-pass ameliyatı olması riskli olan Palabıyık, başarılı geçen ameliyat sonrası hayata ikinci kez tutundu

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karmaşık, komplike kalp ameliyatlarını başarıyla yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Tansel Darçın, Şenol Palabıyık’ın böbrek naklinden aylar sonra göğüs ağrılarının başladığını ve gittiği doktorlar tarafından anjiyo olması sonucuna varıldığını söyledi.

Geçen hafta anjiyosu çekilen Şenol Palabıyık’ın 4 kalp damarının tıkalı olduğunun farkına varıldığını ifade eden Doç. Dr. Darçın, “Ama bu ameliyat Şenol Bey gibi hastaya yapılması özellik arz ediyordu. Çünkü Şenol Bey, böbrek naklinden dolayı böbreklerin atmamasını önleyen ilaçlar kullanıyordu ve bu ilaçlar Şenol Bey’in mikroplara karşı hassasiyetini artırıyordu. Hastanemiz de Şenol Bey için özel, steril mikropsuz ortamlar sağlayarak ameliyatı için hazırlığa başladık. Böyle bir ortamda Şenol Bey'in ameliyatını yaptık” dedi.

Hastanın ameliyattan sonra böbrek ilaçlarıyla beraber kalp ilaçları da almaya başladığını belirten Doç. Dr. Tansel Tarçın, “Etkili bir tedaviyle böyle hassas bir hastamızı da başarıyla by-pass ameliyatını yapmış olduk. Ameliyatın altıncı gününde Şenol Bey sağlığına kavuştu. İkinci kez hayata tutunmuş oldu. Genç yaşında iki büyük ameliyat geçirerek, hayatına sağlıklı olarak devam etme şansına kavuşmuş oldu. Biz de bundan tabi ki mutlu olduk” diye konuştu.

“HOCALARIM SAYESİNDE TURP GİBİYİM”
12 yıl aradan sonra böbrek nakli olduğunu dile getiren Şenol Palabıyık, “Nakilden sonra göğüs ağrılarım başladı.

Kalp ağrısından dolayı anjiyo oldum. Anjiyo esnasında 4 tane damarım tıkalı olduğu için açılmadı. Sonra da by-pass olacağım söylendi, kabul ettik. Şimdi hocalarımın sayesinde turp gibiyim maşallah” dedi.

Böbrek nakli sonrası mutluluğunun eşinin kendisini terk etmesiyle yarım kaldığını kaydeden Palabıyık, “Nakilden sonra eşim bıraktı gitti. Şimdi kalp ameliyatı oldum. İnşallah artık yolumuza bakacağız. Sağlığıma kavuştuktan sonra Allah’ın izniyle sağlam bir iş bulacağım, sonrası Allah kerim gelir arkası” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA