Adıyaman’dan, Suriye’ye 5 Adet Yardım Tır’ı Yola Çıkıyor

Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Suriye halkının mağduriyetine bir nebzede olsa yardım etmek isteyen Adıyamanlılardan Suriye’ye, 5 adet yardım TIR’ı yola çıkıyor.


Adıyaman’da esnaflık yapan İlhan Memiş ile Murat Yıldırım koordinatörlüğünde düzenlenen Adıyaman İl Müftülüğü, STK’lar, esnaflar, derneklerce, vatandaşlarca yardım edilerek toplanan yardım malzemeleri arasında, battaniye, halı, kilim, elbise, ayakkabı gibi malzemeler başta olmak üzere gıda ve çocuk malzemeleri onlarca vatandaşın yardımları ile TIR’lara yüklendi. Yardıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar tarafından TIR’lara yüklenen yardım malzemeleri yarın Suriye’ye doğru yola çıkacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Memiş, “Oradaki kardeşlerimizin durumu çok vahim. Bu yardımları Suriye’de mağdur olan kardeşlerimiz için götürmek istiyoruz. Oradaki durumu biliyoruz ve gittik gördük. Orada insanlar çadırın içerisinde ayaklarının altında ayakkabı yok, çorap yok, kaldıkları çadırların içerisinde yere serilen herhangi bir şey yok. Ekmek bulamıyorlar sularda zehir var su içemiyorlar” şeklinde konuştu.

Murat Yıldırım ise, “Müslümanların bunu sürekli gündemde tutması lazım, sadece yardım şart değil. Bunu konuşarak gündem oluşturarak dile getirdiğimiz zaman o kadar çabuk çözüm sürecine girer orada yaşanan savaş değil resmen bir vahşet onun için Müslümanların yarın Allahın huzuruna çıktığı zaman verebileceği hesap olsun” dedi.

Toplanan yardım malzemelerinin yarın Suriye’ye götürüleceği öğrenildi.
Kaynak: İHA