Akıllı Telefonlarda Şarj Sorununu Çözen 'Bataryalı Kılıf'A Yoğun İlgi

Konuşmanın yanı sıra internette gezinme, oyun ve müzik gibi birçok imkanı sunan ve gün geçtikte kullanımı artan akıllı telefonlarda en büyük sorun olarak gösterilen şarjın hızlı tükenmesi, "bataryalı kılıf" satışlarını artırdı. Bu kılıflar, cihaza göre 50-100 liradan satılıyor.


Son dönemlerde kullanımı giderek yaygınlaşan akıllı telefonlarda en büyük sorun, şarjlarının çok hızlı tükenmesi olarak gösteriliyor.

Önceki telefonlar gibi konuşma ve mesajlaşmanın yanı sıra adeta küçük birer bilgisayar gibi internete her ortamda giriş imkanı sağlayan, oyun oynanabilen, navigasyon gibi kullanılan, televizyon kanalları izlenebilen, sosyal paylaşım sitelerine erişim sunan akıllı cihazlarda her uygulama, bataryayı hızla harcıyor.

Bu konunun gündemde yer etmesi üzerine yazılı ve görsel medyada, internette, akıllı telefonların daha tasarruflu kullanılmasına yönelik öneriler sunuluyor. Kullanıcılar ise en basit çözüm olarak yanlarında şarj aletleri taşıyor.

Akıllı telefonların şarjının uzun gitmesi için 3G'nin kapatılması, parlaklığının düşürülmesi, titreşiminin kapalı tutulması, zil sesinin en yüksekte ayarlanmaması, arka planda sürekli çalışan uygulamaların kapatılması öneriliyor.

Kullanıcıların bir bölümü bu tavsiyeleri yerine getirirken önemli kısmı ise şarj sorununu "bataryalı kılıf"la çözdü. Akıllı telefon satışlarıyla paralel olarak büyük talep gören bataryalı kılıfların fiyatları, cihazına göre 50 ila 100 lira arasında değişiyor.

- "Bir günde biten batarya bu kılıfla 3 gün gidiyor"

Balıkesir'de cep telefonu ve aksesuarları satışı yapan Özenç Duvarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıllı telefonların konuşmaktan ziyade internet için kullanıldığını söyledi.

Bu cihazlarda birçok uygulama bulunduğunu dile getiren Duvarcı, "Gazetenizi telefondan okuyabiliyor, gündemi takip edebiliyor, televizyon bile izleyebiliyorsunuz. Bu kadar fazla sunulan her uygulama, kullanıldıkça bir enerji gerektiriyor. Siz farkında olmadan batarya hızla tükeniyor" dedi.

Duvarcı, şarj sorunu nedeniyle Çin'de "bataryalı kılıf" üretildiğini ve dünyanın birçok ülkesine satıldığını anlattı.

Normal kılıfın fiyatının 20-40 lira olduğunu, bataryalı kılıfların ise 50-100 liradan satıldığını ifade eden Duvarcı, şöyle konuştu:

"Çok fazla fark ödemenize gerek kalmadan şarj sorununu çözüyorsunuz. Bu kılıflardaki bataryalar telefonu iki kez şarj edebilme kapasitesine sahip. Bir günde biten batarya bu kılıfla 3 gün gidiyor. Telefonun bataryası yüzde 20'ye düştüğünde, kılıftaki bir tuşa basarak şarj ediyorsunuz. Böylece şarj aleti ya da panikle elektrik prizi aramanıza gerek duymuyorsunuz. Akıllı telefonlarda konuşma süresi maksimum 5 saattir. Bu kılıfla konuşma sürenizi 5 saatten 15 saate kadar çıkarabiliyorsunuz. Bir akıllı telefona minimum 600 lira ödeyen kullanıcılar, bataryalı kılıf için 50 lirayı çok önemsemiyor, şarj sıkıntısı yaşamıyor."

Kaynak: AA