Zırhlı Araçtan 255 Bin Lira Çalan Genç: 'Hırsızlık Yapmam İçin Dayak Yedim'

Samsun'da bir bankanın zırhlı para nakil aracından 255 bin lira çalan genç, söz konusu hırssızlığı yapmak için kendisiyle birlikte yakalanan bankanın güvenlik görevlisi olan ev arkadaşının kendisini darp edip psikolojik baskı uyguladığını iddia etti.

Olay, 19 Mayıs ilçesi Atatürk Bulvarı Ulu Camii giriş kapısı önünde 19 Temmuz 2013 günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir bankaya ait 34 GM 4555 plakalı zırhlı para nakil aracının şoförü ve güvenlik görevlisi Cuma namazı kılmak için camiye gitti. Bu sırada caminin önünden park halinde bulunan zırhlı aracın dış kapısı ile kasa kilidi anahtarla açılıp 255 bin lira para çalındı. Olayla ilgili bankanın güvenlik görevlisi Erkan C.(26) ile ev arkadaşı Fatih A.(23) yakalandılar ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar. Soruşturma esnasında ilginç bir ayrındı ortaya çıktı. Ercan C.'nin Fatih A.'yı yakalanmadan önce 4-5 ay içinde bin 600 kez telefonla aradığı ve soygun için ısrarcı olup plan yaptıkları ileri sürüldü. Paraları Antalya'da tatil yapıp kumarda yediklerini söyleyen Fatih A., Bafra Adliyesi'ndeki nöbetçi mahkemeye verdiği ifadede suçunu itiraf ederek, ev arkadaşı olan bankanın güvenlik görevlisi Erkan C.'nin kendisini hırsızlık yapmaya zorladığını kabul etmeyince de darp ettiğini söyledi.

Fatih A., mahkemede verdiği ifadede, "Üzerime atılan suçlamaları kabul ediyorum. Ancak, diğer şüpheli Ercan C. tarafından bana yapılan fiziki ve psikolojik baskı nedeniyle atılı suçu işledim. Hırsızlık yaptığım zırhlı aracın anahtarını Ercan C., bana temin etti. Olay yaklaşık bir hafta içinde gelişti. Yaklaşık 4-5 sefer aracın park edildiği yere geldim ve hırsızlık yapmaktan vazgeçtim. Olayı gerçekleştirmedim. Ancak, Erkan tarafından yapılan baskılara dayanamayarak olayı gerçekleştirdim. Erkan hırsızlık yapmadığım için beni darp etti. Pişmanım. Ailem de mağdur oldular. Adresim bellidir. Kaçma niyetim yoktur. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ercan C. ise, "Üzerime atılan suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum. Poliste ve savcıda bu konuda ifade verdim. Kimse kimseye tehditle bir şey yaptıramaz. Şüpheli Fatih benim ev arkadaşımdır. Neden böyle bir şey yaptığını hala anlamış değilim. Kendisi ile yapmış olduğum telefon görüşmeleri kendisine iş aramak amacıyladır. Suçsuzum. Şu anda bir iş kurma arifesindeyim. Yoğun olarak çalışıyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme her iki şahsı da tutuklarken, kendileriyle birlikte gözaltına alınan arkadaşlarını ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Erkan C.'nin soygun sonrası Bafra ilçesinde kendisine playstation salonu açtığı öğrenildi.
Kaynak: İHA