Yediemine Bırakılan Araçlar Kümes Hayvanlarının Mekânı Oldu

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı köylerde bulunan Yediemin depolarında satılmayı bekleyen yüzlerce otomobil, çürümeye terk edilmiş durumda.

Yediemine Bırakılan Araçlar Kümes Hayvanlarının Mekânı Oldu
Kümes hayvanlarının uğrak yeri haline gelen depolar, bölgeye yakışmayan görüntülere sahne oluyor.
Son günlerde yediemin depolarına çekilen araçların sayısı artınca Torbalı’da yediemin hizmeti veren işletmelerin sayısı arttı. Torbalı’nın resmi yediemin deposu sayıları her geçen gün artarken, köylere kurulan depolar dikkat çekmeye başladı.

Resmi kurumların itimat edip emin buldukları, eşya, araç ve değerli eşyaları bıraktıkları yediemin depoları özellikle arabalarla dolup taşıyor. Torbalı’da Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik, Jandarma, İcra Müdürlüğü ve Savcılığın trafikten men, hacizli yakalama ve suça karıştığı için el konulan motorlu araçlar Yaşar yediemin deposunda tutuluyor.

YILLARCA BEKLEYEN ARAÇLAR VAR
Depolara giren araç sayısı artarken, çıkışların olmaması depolarda yığılmalara neden oluyor. İlçede bulunan 7 yediemin deposundaki yüzlerce araç, ihaleye çıkıp satılacağı günü bekliyor. Beş yılı aşkın süredir bekleyen onlarca araçların satışları yapılamadığı için depolardaki yerini sürekli korudukları ve depo sahiplerinin zor anlar yaşamasına sebep olduğu bildirildi.

Yediemin depolarındaki araçlar içinde lüks otomobillerinde yer aldığı görülüyor. Ahmetli köyü sınırları içinde yer alan iki depo ise şuan yeni bir araç alamaz durumda.

DEPOLAR HAYVAN BARINAĞI GİBİ
Öte yandan depolarda yüzlerce araç bulunuyor. Bunlardan yüzde 80’i 5 yıldır bekliyor. Otomobiller burada beklediği süre içinde hem çürüyor değeri düşüyor hem de vergi ve borçları katlanarak artıyor. Yediemin deposuna bırakılan hacizsiz araçlar alınmadığı takdirde 6 ay, hacizlilerin 1 yıl içinde satılması gerekiyor. Satış işlemi ile ilgilenilmediği için depoda yığılma oluşmasına neden oluyor. Otomobillerin satışı yapılmadığı için çıkışlarda meydana gelmediğinden yediemin depo sahipleri para kazanamaz hale geldi. Çürümeye terk edilen araçlar sahiplerini beklerken, köylerdeki araçlar hayvanların kümesi haline geldi.
Kaynak: İHA