Başbakan Yardımcısı Arınç, İnegöl Kent Müzesi'ni Gezdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İnegöl Kent Müzesi'nin çok güzel bir müze olduğunu belirterek, "Türkiye'nin her tarafına gidiyorum, böylesine canlı, içten, halkın katkılarıyla hazırlanmış bir müze ilk defa gördüm" dedi.


İlçedeki Oylat kaplıcalarında kalan Arınç, cuma namazının ardından, vefat eden AK Parti İnegöl ilçe teşkilatı kurucu üyelerinden Osman Özütürk'ün Göçmen Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Özütürk'ün cenazesi, kılınan namazın ardından Kavaklaraltı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, cenaze töreninin ardından beraberindeki heyetle, 2009'da kurulan İnegöl Kent Müzesi'ni gezdi. Müze görevlilerinden buradaki eserlerle ilgili bilgi alan Arınç, şöyle konuştu:

"Cuma namazının ardından İnegölümüzü geziyoruz. Kent müzesini daha önce gezememiştim. Hakikaten İnegöl'ün geçmişten bu yana bütün sosyal ve kültürel hayatını, folklorünü, el sanatlarını, unutulmaya yüz tutmuş küçük mesleklerini, onlara muhtelif bölümler halinde bizzat canlandıran çok güzel bir müze. Doğrusu Türkiye'nin her tarafına gidiyorum, böylesine canlı, içten, halkın katkılarıyla hazırlanmış bir müze ilk defa gördüm. Zamanında belediye olarak kullanılmış, yeri de çok güzel. Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında tanınmıştı. O tarihte Avrupa'nın pek çok ülkesinde kadınlara seçilme hakkı verilmemişti. Seçme hakkı verilmişti daha önce. Ama 1934 yılında yapılan ilk seçimlerde İnegöl'ü temsilen Şekibe Hanımefendi milletvekilimiz olmuş. Onların da hatırasını yaşatan bir bölüm var müzede. Bütün yurttaşlarımızın, sadece İnögöl'de yaşayanlar değil, buradan yolu geçen herkesin mutlaka bu ziyareti gerçekleştirmesini arzu ederim. Bu müzeye değerli objeleri hediye eden ailelere de çok teşekkür ediyorum. İnegöl'ü böyle bir müzeye sahip olduğu için tebrik ediyorum."

Müze ziyaretinin ardından Arınç, yağmur altında bir süre yürüyerek İshak Paşa Türbesi'nin önüne geldi. Türbenin kapalı olması üzerine dışarıda dua eden Arınç, ilçe halkıyla da sohbet etti.

Kaynak: AA