Yogisad Başkanı Ayhan Çelik, 'Yerköy’de Erciyes Üniversitesine Tahsisli 75 Dekar Alan Biran Önce Değerlendirilmeli”

Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, Yerköy ilçesinde 2001 Yılında yüksek okul yaptırılması kaydıyla Erciyes Üniversitesine tahsis edilen, 75 dekar alana ve üzerindeki binalara bir çivinin dahi çakılmadığını söyledi.


Yozgat’ın Yerköy İlçesinde 1994 yılında Et Balık Kurumu tarafından yaptırılan küçükbaş ve kanatlı hayvan kesim mezbahanesi olarak 75 dekar alan üzerinde kurulu kaba inşaatı tamamlanmış bina ve 12 adet lojmanın bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Kendisinin Ticaret Borsası Başkanlığı yaptığı dönemde, bu alanının Özelleştirme İdaresinden alınarak Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine devrinin yapıldığını ifade eden YOGİSAD Başkanı Çelik, "TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu'nun ilçemizi ziyareti sonrası buranın durumuyla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde 75 dekarlık alan Özelleştirme İdaresinden alınarak Yerköy’e meslek yüksek okulu ya da fakülte yapılması şartıyla 2001 yılında Erciyes Üniversitesine tahsisi yapıldı. Fakat 2006 Yılında Yozgat’a Bozok Üniversite Müstakil olarak kurulunca Erciyes üniversitesi buraya bir çivi dahi çakmazken, Erciyes Üniversitesine yaılan tahsis de Bozok Üniversitesine aktarılmadı. 75 dekar alan Erciyes Üniversitesine tahsisli olduğu için ne Yerköy Kaymakamlığı ne de Bozok Üniversitesi burayı değerlendiremiyor. Dolayısıyla kaba inşaatı tamamlanmış 12 adet binada bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş duruma geldi. 2001 yılında binaların tamamlanması için 500 Bin TL'ye ihtiyaç varken şuan binaların tamamlanması için Bir Milyon 500 Bin TL' gibi bir masraf var. Şuan tahsisi Erciyes Üniversitesine ait olan bu binaların biran önce tamamlanarak gerekli çalışmaların yapılmasını ve bu alanın yeniden Bozok Üniversitesine devredilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu alanın Bozok Üniversitesi'ne devri yapılması halinde Yerköylü iş adamları ve sivil toplum örgütleri olarak her türlü desteği ve katkıyı sağlayacaklarını kaydeden Çelik, "İlçemizin gelişmesi ve kalkınmasına buraya yapılacak yeni bir fakülte önemli katkı sağlayacaktır. Bu bakımdan biz Yerköylü iş adamları ve sivil toplum kuruluşları olarak üzerime düşen her türlü desteği vermeyi hazırız. Yeter ki burası değerlendirilsin. Yoksa devletimizin milyonlarca lira harcayıp bu aşamaya getirdiği bu alan ve binalar kaderine terk edilmesin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA