Adalet Bakanlığı: Cezaevinde Odalara Günde, Kişi Başı 250 Litre Su Veriliyor

Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde odalara, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmenliğinde öngörülen miktarda suyu 24 saat sürekli sağlamak amacıyla sıcak ve soğuk su sayaçları takıldığını bildirdi.

Odalara, kişi başına 24 saat süreyle, 200 litre soğuk su ve 50 litre de sıcak su verildiğini kaydetti.

Bakanlık, Cumhuriyet gazetesinin "Susuz Kış Yaşıyoruz", Sözcü gazetesinin "Silivri'dekilere Su Vermiyorlar Apoya Jimnastik Aleti Veriyorlar ", Vatan gazetesinin "Silivri'deki Su Sıkıntısı Bitmiyor" ve Yurt gazetesinin "Silivri'de Susuz Kış" başlıklı haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Silivri Cezaevi kampüsunun suyunun İSKİ tarafından sağlandığının dile getirildiği açıklamada, kampüste iki adet 5.000'er m3 kapasiteli su deposu bulunduğu ve bu depolara günlük ortalama 6000 m3 su girişi olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" ekinde kişi başı günlük ortalama su tüketiminin 200 litre olarak belirlendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da kişi başı günlük ortalama su tüketiminin 200 litre olduğunun bildirildiği kaydedildi. Cezaevlerine verilen suyun Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmenliğinde öngörülen miktarın çok üstünde olduğunun belirlendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Odalara, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmenliğinde öngörülen miktarda suyu 24 saat sürekli sağlamak amacıyla sıcak ve soğuk su sayaçları takılmıştır. 14 Ocak 2013 tarihinden başlanan test çalışmalarının yüzde 90'ı 27 Ocak 2012 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Test çalışmaları tamamlanan tüm odalara, 24 saat süreyle, Sağlık Bakanlığının 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğinde öngördüğü 200 litrenin üstünde su verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda odalara, kişi başına, 24 saat süreyle, 200 litre soğuk su ve 50 litre de sıcak su verilmektedir. İlgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıktır." denildi .