İddianamede, Örgütün Eylemlerinden Dolayı Müşteki ve Mağdur Olanlar Arasında, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner De Yer Alıyor

İzmir'deki ''gizli bilgi ve belge bulundurma'' soruşturması iddianamesinde, örgütün eylemlerinden dolayı müşteki ve mağdur olanlar arasında, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de yer alıyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, suç örgütünün, çoğunluğu muvazzaf subaylar olmak üzere devlet memurları, kaymakamlar ve MİT mensuplarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi hakkında fişleme yaptığı iddiasına yer verildi.

Suç örgütünün, amaçlarına ulaşmak için sıklıkla hedef seçtikleri kişiler hakkında ''gizli kamera'' kaydı yoluyla bilgi topladığının belirtildiği iddianamede, örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kanadında kullandığı ileri sürülen Astsubay Sunay Akkaya'dan elde edilen ''Sunay'' isimli dijital materyal içerisinde, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı hakkında bilgilerin yer aldığı bir belge bulunduğu kaydedildi.

Elde edilen belge dökümünde, Oramiral Güner'in örgüt tarafından hedef seçildiği ve bunun için kızının odasına kamera yerleştirilerek görüntülendiği anlaşılıyor.

-''Kullanılabilecek çok iyi görüntüler var''-

Belgedeki 6 Eylül 2010 tarihli kayıtta, ''Nusret Paşa'nın kızı konusunda çok hassas olduğunu unutmayın'', 12 Ocak 2011 tarihli kayıtta ''Mustafa Koç astsubay, Nusret Paşa'nın lojmanına girdiği anlardan birinde Ayça'nın odasına gönderdiğiniz kamerayı yerleştirmiş. Çok iyi oldu diyor dediğiniz süre kaldıktan sonra alacak'' ve 4 Nisan 2011 tarihli kayıtta da ''Mustafa Koç, Ayça Güner'in odasına yerleştirdiği kamerayı almış. Kullanılabilecek iyi görüntüler var. ekte gönderiyorum'' notları yer alıyor.

Bu belgeyle birlikte, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı, iddianamede örgütün eylemlerinden dolayı müşteki ve mağdur olanlar arasında yer alıyor.

Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Osman Kurt
Kaynak: AA