Atabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ''hayat Boyu Eğitim Elçileri'' Projesi İle İlçe Birincisi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında Atabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ''Hayat Boyu Eğitim Elçileri'' projesi ile ilçe birincisi oldu.

Atabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Öz ile beraberindekiler, Atabey Kaymakamı Sedat İnci'yi ziyaret etti.

Kaymakam İnci, ziyarette yaptığı konuşmada, milletlerarası rekabetin alabildiğine yaşandığı, tüketmenin değil üretmenin marifet olduğu bugünün dünyasında herkesin, gelişmeleri yakından takip edip, her türlü teknolojiyi kullanan tam donanımlı kurumlara ve çalışanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Atabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün de çağın gereklerine göre çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden İnci, ''Eğitimde katılımı sağlayamazsanız yönetimde kaliteye ulaşamazsınız. Bu süreçte öğretmenin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin katkısı önemlidir. Bu süreçte herkesin fikri alınmalı ve o yönde planlama yapılmalıdır'' dedi.

Atabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Öz de ''Hayat Boyu Eğitim Elçileri'' projesinin amacının 25-64 yaş arasındaki kişililerin öğrenmeye olan ilgisini ve okuma-yazma oranını arttırmak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında hayat boyu öğrenme kursları düzenlediklerini ve katılım oranının yüzde 8 olduğunu dile getiren Öz, Türkiye genelinde ise bu oranın 2,9 olduğunu bildirdi. Proje ile ilçedeki okuma yazma bilme oranının da yüzde 83'ten yüzde 99'lara çıktığını kaydeden Öz, ''Bu anlamda Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında proje ile elde ettiğimiz ilçe birinciliği tesadüf değildir'' diye konuştu.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hatice Özdemir
Kaynak: AA