Ordu'da Bazı İlçelerde Eğitime Yarın Ara Verilecek

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'da etkili olan kar yağışı sonrası Akkuş ve Çaybaşı ilçelerinde yarın eğitime kısmen ara verileceğini söyledi.

Vali Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında bazı okullarda eğitime ara verildiğini belirterek, ''İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında Akkuş YİBO hariç ilçe genelinde, Çaybaşı'nda ise merkez hariç belde ve köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi'' dedi.

Bölgede kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının da açılmaya çalışıldığını ifade eden Düzgün, ''Aynı zamanda ilimizde kar yağışı nedeniyle kapanan 484 köy yolunun 444'ü ulaşıma açıldı. Kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan kar nedeniyle kapalı bulunan diğer köylerin yolları ise ekiplerimiz tarafından açılmaya çalışılıyor. Kapalı köy yollarının açılması için ekiplerimiz 24 saat çalışıyor'' diye konuştu.

Düzgün, etkili olan kar yağışıyla daha önce bazı köy ve ilçelere elektrik verilemediğini ancak sürdürülen çalışmalar neticesinde elektriksiz ilçe, köy ve beldenin kalmadığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA