Muğla Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Denetimleri Arttırdı

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Fatih Erhan ve Harekat Şube Müdürü Yüzbaşı Fatih Alp, Muğla Valisi Fatih Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Erhan, Muğla'nın kıyıları ve karasularında yapılan denetimler hakkında Vali Şahin'e bilgi verdi.

Albay Erhan, özetle şunları kaydetti: "Valiliğin önderliğinde, özellikle turizm sezonunun yoğunlaştığı yaz aylarında denizlerde meydana gelen kazaların ve kaçakçılığın önlenmesi için Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, ilimiz kıyıları ve karasularında denetimlerini arttırdı. Sahil Güvenlik botları tarafından 2012 yılı turizm sezonu boyunca yat, özel tekne, su sporları ve dalış merkezlerinden oluşan toplam 5 bin 135 adet tekne ve işletme kontrol edildi. Yasalara aykırı faaliyet gösteren yerlerden 872'sine, yasal işlem ve 562 bin 500 lira idari para cezası uygulandı. Bunlara ek olarak, deniz yolu üzerinden kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli operasyonlar yaptı.

Bunların sonucunda 2012 yılı içinde Muğla kıyılarından ve karasularından kaçak olarak ülkemize sokulmak istenen 504 bin 500 paket kaçak sigara, altı teknede 327 şişe kaçak içki ve bir teknede 835 kg. kaçak domuz eti yakalandı. Ayrıca dokuz teknede yapılan denetimler neticesinde, deniz yoluyla yasadışı yollarla ülkemizi terk etmeye çalışan 303 yasadışı göçmen ve 11 organizatör yakalandı. "