Aspendos’ta ‘Lucia Di Lammermoor’ Gecesi Yaşandı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde bu kez de ‘Lucia’ rüzgarı esti.

Aspendos’ta ‘Lucia Di Lammermoor’ Gecesi Yaşandı
G. Donizetti’nin ünlü eseri ‘Lucia Di Lammermoor’ Aspendos Antik Tiyatrosu’nun büyülü atmosferinde izleyenlere özel bir opera gecesi yaşattı. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin rejisörlüğünü yaptığı eserde, Antalya operasının solist , koro, orkestra ve bale sanatçıları güçlü performanslarıyla dikkat çekti. Dünya opera repertuvarının başyapıtları arasında yer alan eserin en etkileyici bölümlerinden biri olan Lucia’nın delirme sahnesinde, soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın’ın seslendirdiği ‘Il Dolce Suono’ aryası büyük beğeni topladı.

SOLİSTLERDEN ETKİLEYİCİ PERFORMANS
Gecede Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samoila yönetirken, Caner Ruhselman koro şefliği görevini üstlendi. Koreografisi Arkın Zirek’e ait olan eserin dekor ve kostüm tasarımı S. Gülden Sayıl, ışık Mustafa Eski ve Stefano Pirandello imzası taşıyor. Seyircinin beğeniyle izlediği ve sanatçıların dikkat çekici sahne performanslarıyla izleyici karşısında olduğu eserde, Nurdan Küçükekmekçi Aydın ‘Lucia’, Tamer Peker ‘Enrico’, Göksay Yaran ‘Edgardo’, Engin Suna ‘Raimondo’, Oben Bostancı ‘Artura’, Arzu Mecidova ‘Alisa’ ve Fatih Şanal ‘Normanno’ karakteriyle sahne aldı.

FESTİVAL KUĞU GÖLÜ İLE DEVAM EDİYOR
Festivalin bundan sonraki temsili Dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden ‘Kuğu Gölü’ olacak. İzleyicilere muhteşem bir görsel şölen yaşatacak olan P.İ.Çaykovski’nin ünlü eseri 10 Eylül’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak. Eser,Türkiye’de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan görkemli bir topluluk tarafından sahnelenecek. Ünlü dansçı Josef Varga ‘Prince Siegfried’ ve Avetik Karapetyan ‘Soytarı’ rolünde sahne alacaklar .
Kaynak: İHA