Şehit Olduğu Sanılan Oğlundan Gelecek İyi Haberi Bekliyor

Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olduğu sanılan Kastamonulu er Ayhan Kurtçu’nun (21) ailesi, ümitle gelecek iyi haberi bekliyor.

Şehit Olduğu Sanılan Oğlundan Gelecek İyi Haberi Bekliyor
Anne Meliha Kurtçu, olayı sabah saat 10.00 sıralarında televizyondan öğrendiklerini söyledi.

Oğullarının ismi geçtikten Sonra büyük endişeye kapıldıklarını ve yetkililerden bilgi almak için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Şehit annesi Meliha Kurtçu, “Kimse bize ‘oğlun öldü yada sağ’ demiyor. Kimse bize bilgi vermiyor. Patlamanın üzerinden neredeyse bir gün geçti, daha bizi ne yerel yöneticilerden ne de başka bir yerden hiç kimse aramadı. Ben sadece çocuğumun yaşayıp yaşamadığını öğrenmek istiyorum” dedi.

Haberi alır almaz telefonla askeri birliği aradıklarını belirten Kurtçu, “Telefona bir asker çıktı ve bize ‘Ayhan, hastanede yaralı yatıyor’ dedi.

Ondan Sonra bir daha askeri birliğe de ulaşamadık, hiçbir askeri yetkiliden bilgide alamadık” diye konuştu.

Ayhan Kurtçu’nun terhisine 75 gün kaldığını ifade eden anne Kurtçu, “Ayhan, köyde babasıyla beraber tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Ziraatı ve avı çok severdi. Askerde de onu bahçıvan yapmışlar” dedi.

“Ayhan’ın 4 kız, 3 erkek olmak üzere 7 kardeşi var. Geride 3 tane askerimiz daha var” diye devam eden Meliha Kurtçu, oğlu ile en Son 3 gün önce telefonda konuştuğunu ve kendilerinin hal hatırını sorduğunu söyledi.

Kurtçu, oğlunun fanatik Galatasaraylı olduğunu belirtti.

Olayı öğrendikten Sonra ilaç aldığını ve ayakta güçlükle durduğunu vurgulayan Kurtçu, “Eşim Afyonkarahisar’a gidecekti, cebinde para olmadığı için gidemedi. Eşim Kemal’in bir yerden geliri yok. Sattığımız sütle geçimimizi sağlıyoruz. Artık eşim, bir yerden telefon gelecek diye beklemek yerine borç harçla Ankara’ya gitti. Umudumuzu daha kaybetmedik. Bir haber gelecek diye telefonun başında bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Meliha Kurtçu, şöyle devam etti: "Bu olaylar nedeniyle askeriye Diyarbakır'a mühimmat sevkıyatı yapıyormuş. Ayhan, babasını aradı ve Diyarbakır'a gitmek istediğini söyledi.

Ama eşim Kemal, Diyarbakır'ın tekin bir yer olmadığını ve her gün olay olmasından dolayı Ayhan'ın gitmesini izin vermedi. Biz oğlumuz, iyi yere düştü diye seviniyorduk. Kim derdi ki böyle bir olayın olacağını. Perişan haldeyiz." Baba Kemal Kurtçu’nun akşam saatlerinde DNA eşleştirmesi için Ankara’ya hareket ettiği öğrenildi .
Kaynak: İHA