Washıngton’da Türk Restoranları Haftası Başladı

Washington’daki en iyi Türk restoranlarını uygun fiyatlarla Washingtonlılarla buluşturan Türk Restoranları Haftası başladı.

Dünyaca ünlü birçok uzman tarafından dünyanın en zengin, çeşitli ve lezzetli mutfaklarından biri olarak tanımlanan Türk mutfağı, Washington’da 14-23 Eylül tarihleri arasında görücüye çıkıyor. Türk Restoranları Haftası’na iştirak eden restoranlarda vergi ve bahşişler hariç olmak üzere öğle yemeği menüsü 18 dolar, akşam yemeği menüsü 30 dolar fiyatla sunulacak

Washington DC Amerikan Türk Derneği (ATA-DC) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan organizasyonun koordinatörü Sema Muslu, İHA’ya yaptığı açıklamada, etkinliğin Türk mutfağının çeşitliliğini ortaya koyacağını söyledi.

Türkiye’deki farklı etniklerin bu çeşitliliğe katkıda bulunacağını belirten Muslu, “Bu restoranlar Türkiye’nin farklı bölgelerinin ünlü lezzetlerini sunacaklar. Amacımız bizim ne kadar büyük ve zengin bir mutfağa sahip olduğumuzun insanlar tarafından bilinmesini sağlamaktadır” dedi.

Türk Restoranları Haftası’na katılan restoranlardan Ezme Restoran’ın sahibi Yavuz Bölükbaşı da yaptığı açıklamada, “Türk restoranlarının sayısı çok az olduğu için Türk yemeklerini çok fazla kişi bilmiyor. İnsanlara bunu daha çok öğretmek için Türk festivallerine başladık. 4 yılda çok güzel bir aşama kaydettik ve bayağı insan öğrenmeye başladı, yoğun olmaya başladı.

Bunun böyle devam edeceğini sanıyoruz ve Türk yemeklerini daha çok tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Washington’da yaşayan Murat isimli bir Türk vatandaşı da, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yemek çok güzeldi, her şey çok lezzetli, herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Türk Restoranları Haftası, Washington City Paper okurları tarafından tertiplenen bir ankette yiyecek ve içecek kategorisinde birinci seçilmişti .
Kaynak: İHA