Eroğlu: 'koalisyon Döneminde Yılda 3 Tesis Açılıyordu Biz 300 Tesis Açıyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin, 3,5 yıl iktidarda kaldığını ve 3,5 yılda 9 tesis açtığını belirterek, ''Biz şimdi yılda sırf DSİ ile 300 tesis açıyoruz.3 tesis nerede, 300 tesis nerede?'' dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Sivas'ta DSİ tarafından yapılan 12 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen toplu temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada artık 'enflasyon canavarı' diye bir şey kalmadığını belirterek, Türkiye’nin dünyada Çin’den sonra en büyük büyüme oranıyla lider ülke olduğunu, 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Geçmişte ülkemizde 'IMF memurunun devlet başkanı' gibi karşılandığını dile getiren Bakan Eroğlu, “Bugün IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, onu da hemen hemen, tamamen temizledik. Merkez Bankası’nın kasası artık dövizle dolu. Şu anda 103 milyar dolar Merkez Bankası’nda döviz var. Bir taraftan borç ödüyorsunuz, bir taraftan kasayı dolduruyorsunuz. İşte farkımız bu. Bütün Türkiye'de devasa yatırımlar yapıyoruz. Muhalefetin hayal bile edemeyeceği yatırımlar yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımız, 80 yılda yapılan 6 bin kilometre bölünmüş yola, 9 yılda 16 bin kilometre ilave ederek 22 bin kilometreye yükseltti. İşte destan bu.” diye konuştu.

İktidarları dönemindeki eğitim, ulaştırma ve sağlık yatırımlarına da değinen Bakan Veysel Eroğlu, ''Bizden önce koalisyon hükümeti, 3,5 yıl iktidarda kaldı. 8,5 katrilyon para harcamış, 3,5 yılda 9 tane tesis açmış. Ama bizimle beraber bereket geldi. Onlar yılda 3 tesis açmış. 3,5 yılda 9 tesis, yılda 3 tesis eder. Biz şimdi yılda sırf DSİ ile 300 tesis açıyoruz. 3 tesis nerede, 300 tesis nerede?” şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Sivas'a yapılan yatırımlar için teşekkür ederek, “Sivas için bitmiş projeleri 3,2 milyar lira. Sözleşmeye bağlanmış projeleri 3,7 milyar lira. İkisini toplarsak 7 katrilyon. Sadece Sivas'a yapılan bu.” dedi.

Toprağa yapılacak en güzel yatırımın da, “Benim sadık yarim kara topraktır” diyen Aşık Veysel'in yurduna yapılacak yatırım olduğuna dikkati çeken Bakan Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımlarından da bahsederek şöyle konuştu: ''Temeli atılacak 12 yatırımla birlikte Hafik, Zara, Yıldızeli, Şarkışla ve Kangal'ın insanları sulu tarıma kavuşacak. Bugün bir alınan yerden, belki ileride yetiştireceği ürüne göre 10 alınacak.''Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu, Yıldırım ve Yılmaz, diğer protokol üyeleriyle birlikte butona basarak, DSİ'nin toplam maliyeti 133 milyon lirayı bulan gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 12 projesinin temelini attı.