Ak Parti, Lüleburgaz’da 4 Bin 500 Kişilik İftar Verdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nca organize edilen “Ramazan’da Trakya Başka Güzel, İstanbul Komşularıyla Güzel" sloganıyla yola çıkan 'Bereket Durakları Tırı' ile Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde iftar yemeği verildi.

Ak Parti, Lüleburgaz’da 4 Bin 500 Kişilik İftar Verdi
Kongre Meydanı’nda düzenlenen iftara; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Ahmet Ertürk, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziosmanpaşa ve Avcılar ilçe başkanları ile ilçe teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi milletvekilleri, Lüleburgaz esnafını ziyaret ederek, iftara davet etti. İftarda yapılan konuşmalarda milletvekilleri ve başkanlar birlik ve beraberlik mesajları verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Ramazan ayının herkese hayır ve mutluluk getirdiğini kaydetti.

'Ramazan’da Trakya Başka Güzel, İstanbul Komşularıyla Güzel' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Bürge, ilk adımı Çanakkale’de attıklarını, Lüleburgaz’ın da bu kapsamda tarihi bir gün yaşadığını dile getirdi.

AK Parti’nin Arakanlı Müslümanların yardımına koştuğunu ifade eden Bürge, Türkiye’nin her yerde barış ve kardeşlikten söz ettiğini söyledi.

“BİZİ AYIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ” AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın herkese hoşgörülü davrandığını söyleyerek “Bizi ayırmaya, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir” dedi.

Gürşan, bir dahaki yıl Lüleburgaz’da daha büyük ve kalabalık iftar yemeği vermek istediklerini kaydetti.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA İFTAR YEMEĞİNE KATILDI Lüleburgaz’ın CHP’li Belediye Başkanı Emin Halebak da iftar yemeğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Halebak, Türk halkının özgür bir biçimde inançlarını yaşadıklarını dile getirdi

Lüleburgaz’da birlik, beraberlik ve dostluğun yaşanmasından mutlu olduğunu ifade eden Halebak, “Türk halkı el ele, gönül gönüle, inanç birliği içinde olmalı. Türkiye’nin hiçbir bölgesinde kardeş kanı akmasın, şehit olmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualarla katılımcılar oruçlarını açtı. İftarın ardından Mevlana Kültür ve Sanat Derneği’nce sema gösterisi sunuldu ve Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi .
Kaynak: İHA