Başkonsolos Hong’dan Vali Harput'a Veda Ziyareti

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jong Kyoung Hong, görev süresinin dolması nedeni ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’a veda ziyaretinde bulundu.

Başkonsolos Hong’dan Vali Harput'a Veda Ziyareti
Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jong Kyoung Hong, 8 Eylül’de görev süresinin dolması nedeni ile Vali Şahabettin Harput’u heykel valilik binasında ziyaret etti. Ziyaratten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, "Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasında çok güçlü dostluk ilişkilerimiz var. En üst düzeyde Türkiye hükümetleri Kore hükümetleri arasında çok güçlü ilişkilerimiz var. Ama bu ilişkiler Bursa ile de yine Kore arasında da en iyi ve güçlü bir şekilde devam ediyor." dedi.

Kore ile ilişkiler çerçevesinde Gyeongsangbukdo eyaleti ile Bursa’yı kardeş yaptıklarını anlatan Vali Harput, "Bu iki bölge arasında ki ilişkiler kardeşlik protokolünden sonra çok daha gelişti. Özellikle iki ülke arasında tarım alanında, sanayi alanında, tekstil alanında, çelik ve otomotiv alanında çok güçlü ilişkilerimiz var. Ama bütün bunların gerisinde karşılıklı güven duyulan sağlam ilişkiler var. Biz Korelileri seviyoruz, Korelilerde bizi seviyor. Biz Kore’nin sevgisini Kore’ye gittiğimizde gördük." şeklinde konuştu.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jong Kyoung Hong da kedisine her zaman gösterilen sıcak konukseverlikten dolayı Vali Harput’a teşekkür etti. "Görev sürem dolsa da Kore ve Türkiye arasında ki kültürel ve ekonomik ilişkiler için Kore’de çalışmaya devam edeceğim. Kore’ye döndüğümde. Gyeonggi bölgesinin Valiliği için çalışacağım. Uluslararası büyük elçisi olarak. Kore ve Türkiye arasındaki kültürel ve ticari ilişkiler ile Bursa ile Gyeonggi bölgesi arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi içinde çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı .