Hizan'da İki Ayrı Kavgada 1 Kişi Öldü, 1’i Ağır 8 Kişi De Yaralandı

Bitlis'in Hizan İlçesi'ne bağlı Karaağaç köyü ve ilçe merkezine bağlı Altınoluk ve Gökçimen Mahallesi'nde aileler arasında çıkan 2 ayrı kavgada 1 kişi öldü 8 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre ilçeye bağlı Altınoluk ve Gökçimen Mahallesi ' nde iki aile arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı silahlı kavga çıktı . Tartışma 2 gün önce Altınoluk Köyü ' nde sulama suyu sırası nedeniyle çıktığı öğrenildi . Su tartışması nedeniyle aralarında husumet bulunan İsmail Aydın ve torunu Oğuz Karaüzüm , Cezail Ekinci ile akşam saatlerinde Gayda Beldesi yol ayrımında karşılaştı . Yeniden tartışmanın başlaması üzerine Cezail Ekinci , belindeki silahı çekip , 70 yaşındaki Aydın ile yanında bulunan torunu Oğuz Karaüzüm ' e ateş etti . Kavgada vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden İsmail Aydın ( 70 ) hayatını kaybederken , Oğuz Karaüzüm ise ağır yaralandı . Karaüzüm , Hizan Devlet Hastanesi ' nde yapılan ilk müdahalenin ardından Tatvan Devlet Hastanesi ' ne sevk edildi .
Cezail Ekinci ise gözaltına alındı . Öte yandan Hizan’ın Karaağaç Köyü ' nde meydana gelen ikinci kavgada ise yine bilinmeyen bir nedenden iki aile arasında taşlı sopalı kavga çıktı . Kadınların ve çocukların da karıştığı kavgada , Rıdvan , Zinnet , Emine , Tahsin , Mustafa Aslan ve Mahmut Ercek yaralandı . Yaralılar Hizan Devlet Hastanesi ' nde tedavi altına alındı . Olayın ardından jandarma ve emniyet ekipleri hastane çevresinde ve olayların yaşandığı köy ve mahallede geniş güvenlik önlemi aldı . Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor .