Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'ye önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirterek, ''Büyük düşünüyor, geleceği planlıyoruz. Bize bağlı 4 binden fazla şantiye var. Dünyada ilk 10'a girecek, Türkiye'nin 2. Büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni Afyonkarahisar'da açıyoruz'' dedi.

Bakan Eroğlu, Şuhut ilçesinde Şuhut İleri İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışının gerçekleştirileceği tören alanına gelirken, önünü kesen vatandaşların ilçeye baraj yapılması talebi üzerine, gerekli incelemelerin sürdüğünü ve gerekenin yapılacağını bildirerek, ''Gerekeni yapacağız. Aynı zamanda bu, babamın bana vasiyeti. Şuhut susuz kalmasın diye...'' ifadelerini kullandı.

Eroğlu, daha Sonra Ulu Cami Meydanı'nda düzenlenen tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 90 yıl önce büyük zaferi getiren Kocatepe yürüyüşünün başladığı bölge olan memleketi Şuhut'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünde 90 milyon liralık yatırımla Afyonkarahisar'a geldiklerini ifade eden Eroğlu, 5 günde 23 tesisin temellerini attıklarını, TOKİ evlerinin anahtarlarını teslim ettiklerini ve Son olarak da Şuhut'taki arıtma tesislerinin açılışını gerçekleştireceklerini aktardı.

Türkiye'nin bir dönem memur maaşlarını ödeyemediği için dış ülkelerden borç almak için kapı kapı dolaştığı dönemlerden bugün sözü geçen, saygı duyulan, başı dik bir duruma geldiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Büyük düşünüyor, geleceği planlıyoruz. Bize bağlı 4 binden fazla şantiye var. Dünyada ilk 10'a girecek, Türkiye'nin 2. Büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni Afyonkarahisar'da açıyoruz. Akarçay ve çevre düzenlemesiyle, Afyonkarahisar'a adeta denizi getirdik. Dünyada orman varlığını yüzde 100 artıran başka bir il yoktur. Bugün şu gördüğünüz yanan ampullerden 4'ünden biri, bizim yaptığımız hidroelektrik santraller sayesinde yanıyor. Şuhut'a, Afyonkarahisar'a, Türkiye'ye hizmet etmek benim için vazife, vefa borcu, ibadet.''

Şuhut'a baraj ve gölet yapımı inceleme çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Eroğlu, daha Sonra protokol üyeleriyle butona basarak tesisin açılışını yaptı.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA