Bakan Şahin, Hakkari'deki Saldırıda Şehit Düşen Astsubay Çetin'in Evini Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'deki saldırıda şehit düşen Astsubay Hüseyin Çetin'in Lapseki ilçesine bağlı Şahinli köyündeki evini ziyaret etti.

Askeri helikopterle Lapseki Şehir Stadı'na inen Şahin'i AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, belediye başkanları, kaymakamlar ve diğer yetkililer karşıladı.

Daha sonra Şahinli köyüne giden Bakan Şahin, şehidin yakınları tarafından karşılandı. Evin önünde toplanan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Şahin, şehidin dayısı Hüsamettin Efeoğlu'na bir süre sarıldı. Ardından şehidin ailesinin evine giren Şahin, şehidin annesi Necmiye ve babası Recep Çetin ile görüşüp baş sağlığı diledi.

Şahin, ''Sizi ziyaret etmek istedik. Sağ olun, siz de kabul ettiniz. Allah acınızı hafifletsin. Hem hükümetimiz hem de Başbakanımız adına taziye dileklerimizi iletiyoruz'' dedi.

Bu sırada anne Necmiye Çetin'in, ''Oğlum, 'Ben vatanımı çok seviyorum annem, ben daha görev yapacağım' diyordu. Ne diyelim. Çok seviyordu vatanını'' şeklindeki sözleri üzerine Bakan Şahin de ''Hepimiz bu vatanı çok seviyoruz. Ama bir kısmı erken yaşta şahadetle sevgisini sonlandırıyor. Kalanlar yine vatanı sevmeye korumaya, sahiplenmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Bir süre daha evde kalan Bakan Şahin, köy camisine giderek öğle namazını kıldı. Köy kahvehanesinde de bir süre oturan Bakan Şahin ile beraberindekiler, burada kendisine ikram edilen çaydan içti, meyve yedi.

Şehit Astsubay Hüseyin Çetin'in köy mezarlığındaki mezarını ziyaret edip dua eden Bakan Şahin, daha sonra helikopterle ilçeden ayrıldı.

Muhabir: Mehmet Bayer / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA