Halep'TE Öldürülen Yamamoto'nun Cenazesi İçin, Japonya’dan Çok Sayıda Gazeteci Kilis'e Geldi

Suriye’nin Halep kentinde öldürülen 45 yaşındaki Japon gazeteci bayan Mika Yamamoto'nun cenazesini takip etmek için, Japonya’dan çok sayıda gazeteci Kilis’e geldi.

Halep'TE Öldürülen Yamamoto'nun Cenazesi İçin, Japonya’dan Çok Sayıda Gazeteci Kilis'e Geldi
Önceki gün Halep yakınlarında Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışmaları takip ederken hayatını kaybeden ve cesedi Kilis’e getirilen gazeteci Mika Yamamoto’nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada otopsisi yapılan ceset, Kilis’e getirilecek. Yamamoto’nun ölümünü haber alan çok sayıda Japon gazeteci, Kilis’te adeta üs kurdu.

Suriye’de öldürülen Japon gazetecinin eşi Kazutaka Sato, "Cenaze şu an Adana’dan buraya geliyor. Saat 14.00 civarında Kilis’te olması bekleniyor. Cenazeyi yarın Gaziantep’ten İstanbul'a götüreceğiz. İstanbul’da bir gece daha kaldıktan sonra da Japonya’ya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Suriye’de insanların bombalar altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını ve bunun çok kötü bir durum olduğunu söyleyen Sato, eşinin ölümüyle ilgili olarak da, "Ayakta durmaya çalışıyorum" dedi.

Kaynak: İHA