Bakanlar, Ak Parti'nin Kuruluş Yıl Dönümü İftarına Katıldı

AK Parti'nin 11. kuruluş yıl dönümü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı iftar yemeği ile kutlandı.

Bakanlar, Ak Parti'nin Kuruluş Yıl Dönümü İftarına Katıldı
İzmir Arena'da düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, birlik ve beraberlik mesajı verdi, İzmirlilerin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Akay, "Cami, sinagog ve kiliselerin yan yana olduğu, barışın ve hoşgörünün şehri İzmir. İşte biz böyle bir şehirde yaşıyoruz. Hep birlikte İzmirliyiz. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kendinden bilen, engin bir bakışla, farklılıkları çatışma değil, zenginlik olarak gören bir kent İzmir" dedi.

BAKAN GÜNAY

Akay'dan sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, artan terör olaylarına değindiği konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İzmirlilerin Foça'daki terör saldırısında gösterdiği duyarlılığı öven Bakan Günay, "Terör, bu kez İzmir'in müstesna bölgesine uzanmak cüretini göstermeye kalktı. Onlara hatırlatmak istiyorum. Konya treninin kalkışı sırasında Ulaştırma Bakanımız, İzmirlilerin kan vermekte birbiriyle yarıştığını söyledi.

Hiç şaşırmamamız gerekiyor. İzmir en sıkıntılı günde vatanın birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını korumak için ilk kurşunun atıldığı bir şehirdir" diye konuştu.

Bakan Günay, kimseyi ötekileştirmediklerini, ayırmadıklarını belirterek, "Bu topraklarda biz barış içinde, birlik içinde yaşamaya çalışıyoruz. Topraklarımızda kimseyi kimseden ayırmıyoruz. Hiçbir şehri, etnik kökeni, inancı ötekinden ayırmıyoruz. Tüm gayretimiz, Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıyan herkesin, dünya önünde saygıdeğer dünya vatandaşı olmasını sağlamak. Tüm hevesimiz budur. Yüreğimizin kanamasının son bulmasını tüm kalbimle diliyorum. Artık bütünlük, birlik içinde bayramı ve ondan sonraki günleri yaşayalım" ifadelerini kullandı.

BAKAN YILDIRIM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, İzmir'in bir hoşgörü kenti olduğuna vurgu yaptı. Foça'daki saldırıdan sonra gösterilen duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, "İzmir'i İzmir yapan, İzmir'i ülkemiz için, Türkiyemiz için önemli yapan, bu paylaşma ve hoşgörü kültürüdür. Din dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin aynı sofranın etrafında birleşmenin anlamını bugünlerde çok daha derin düşünmeliyiz. Bunun önemini ve lezzetini anlamayanlara daha fazla anlatmalıyız. Farklılıklarımızı bizi ayrıştıran değil, zenginliğimiz olduğu gerçeğini, farklı desenlerin gökkuşağı gibi zenginlik olduğunu tüm insanlığa gösterelim. İzmir bunu en iyi bilen kentimiz. Çünkü İzmir binlerce yıllık beraber yaşama kültürüne sahip bir şehrimiz" dedi.

"35 İzmir 35 Proje" hakkında konuşan Bakan Yıldırım, 35 projenin 14'ünün hızla sürdüğünü belirtti ve şu bilgileri verdi: "Bugün itibariyle 14 projemiz başlamış ve belirli düzeye gelmiş durumdadır. Memnuniyetle söyleyebilirim ki, 4 milyon İzmirli tarafından en güzel şekilde sürekli izlenmekte, takip edilmekte. Bu bizim sorumluluğumuzu daha da arttırmakta. Bu projeler, İzmir'in beklentisinin gecikmeden karşılanması yönünde gayretimizi daha da arttırmaktadır." Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı Arena'daki iftar yemeğinde AK Parti İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversite rektörlerinin yanısıra Gazeteci Tayfun Talipoğlu, oyuncu Volkan Severcan gibi sanat ve medya dünyasından isimler de katıldı.

Kaynak: İHA