Bakan Yıldırım'dan İstanbullulara 'köprü' Müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaların 22 Ağustos'ta tamamen biteceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın İzmir Arena'da verdiği iftar programına katıldı.

İftar sonrasında Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaların erken bir tarihte biteceğini belirterek, "Çalışmalar 18 Haziran'da başlamıştı ve 17 Eylül'de biteceği ilan edilmişti. Daha sonra İstanbulluların trafikte yaşadığı sıkıntıların daha kısa sürede atlatılması için programda değişiklik yaptık, 30 Ağustos'ta bitirilmesini kararlaştırmıştık. Arkadaşlara dedim, 'biraz daha zorlayın'. 22'si, yani bayram dönüşü işler tamamen bitecek. Köprü tamamen hizmet verecek. Böylece bayram dönüşü, İstanbulluların en azından dönüşte daha az sıkıntı çekmeleri ve daha rahat bir şekilde yolculuk yapmaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA