Hisarcıklıoğlu: Sinop’un Avantajlarını Türkiye'ye Çok İyi Anlatması Gerekiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 5. teşvik bölgesinde yer alan Sinop'un önünün açık olduğunu, ancak Sinop’un avantajlarını Türkiye'ye çok iyi anlatması gerektiğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından düzenlenen "Sinop Ekonomisine Güç Katanlar Ödül Töreni'ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadın girişimcilerin sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

Rifat Hizarcıklıoğlu, Özellikle babalara rica ediyorum. Herkes erkek evladını girişimci yapma peşinde. Muhakkak kızlarınızı da girişimci olarak yetiştirin. Zenginleşmenin yolu buradan geçiyor. Babalar aslında kız çocuklarını erkek evlatlarından fazla severler. Kız çocuğu olanlar bilirler bunu. Ama ne zamana kadar?; Gelin edene kadar. Arkadaş hepsinin hakkı bir. Elhamdülillah Müslümansız. Biz peygamber efendimizi örnek alıyoruz. Peki peygamber efendimizin eşi Hazreti Hatice ne iş yapardı Tüccardı. Örnek aldığımız peygamber efendimizin eşi Mekke'nin en büyük tüccarlarından, Mekke'nin en büyük lojistikçisiydi o devirde. Peki peygamber efendimizi örnek alıyorsun da kızını neden girişimci yetiştirmiyorsun? Bu çerçevede özellikle Sinop'ta kadın girişimciler kurulunu kurduk. Sinop'ta kadın girişimcileri bir araya getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi.Törende, 2012 yılında en çok vergi ödeyenler, 2011 yılında en çok ihracat yapanlar, kadın girişimciler genç girişimciler ve 30 yıldır üyeliği devam eden STSO üyeleri plaketle ödüllendirildi. Törene; Vali Dr. Ahmet Cengiz, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Erol Derici, STSO yönetimi ile çok sayıda işadamı ve sanayici katıldı.