Denizli Atatürk Stadı'nda Kutlanan Berat Kandili Programında Yaklaşık 15 Bin Kişi Birlikte Dua Etti

Denizli Müftülüğü ve Denizli Din Hizmetleri Derneği tarafından Denizli Atatürk Stadı'nda düzenlenen Berat Kandili programında yaklaşık 15 bin kişi birlikte dua etti.

Program Hafız Rıza Günay'ın Kur'an Kerim tilaveti ile başladı.

Denizli İl Müftülüğü çalışanlarından oluşan ilahi grubu ilahi ve kaside okudu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, programda yaptığı konuşmada, beratın, bilerek bilmeyerek içine düşüldüğü hataların ve günahların ağır yükünden kurtularak manevi kurtuluşa ermek olduğunu ifade etti.

Ramazan ayına tertemiz yeni sayfa açarak girmenin hedeflenmesi gerektiğini ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

''Her müminin berat şuuruna sahip olması gerekir. Berat şuuru Allah'tan başkasına kul köle olmama iradesi taşımaktır. Hırsın, bencilliğin, aldatıcı ve geçici zevklerin, ihtirasların, kibrin, gururun prangalarından kurtulmaktır. Bütün kötülüklerden, şerlerden, masiyet ortamlarından, hıyanetten, zulümden uzak kalmaktır. Beraata nail olmak için ilk önce kendi kalbimizi ona yük teşkil eden hususlardan arındırarak günahlardan geri kılmamız gerekir.''

İslam dünyasının zulümlerin, savaşların, çatışmaların, insan hakları ihlallerin, cinayetlerin, terör ve şiddetin, ekonomik sıkıntıların, fakirliğin, cehaletin, geri kalmışlığın yaşandığı zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Keleş, ''Diğer taraftan insanlığın İslami değerlere çok ihtiyacı var. Kan, zulüm, haksızlıklar, adaletsizlikler, cana kıymalar, savaşların ortadan kalması ve insanlığın huzura kavuşması için İslamın beraat değerlerinin dalga dalga bütün aleme ulaştırılmasına ihtiyaç var. Bunu gerçekleştirebilecek olanlar ise berat şuuruna nail olanlardır'' diye konuştu.

Berat Gecesi'nin, ramazana tertemiz girme, kalbi diriltme gecesi olduğunu hatırlatan Keleş, kutlu zaman dilimlerinin manevi hayatın değerlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Keleş'in konuşmasının ardından program Kuran-ı Kerim tilaveti, şiirlerle devam etti. Programın sonunda ilahiyatçı Ekrem Kütük'ün duasına yaklaşık 15 bin kişi eşlik etti.

Programda, Denizli Vali Vekili Alparslan Argun, Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Dr. Ekrem Keleş, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de hazır bulundu.

Muhabir: İbrahim Süzer / Senem Yazıcı

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA