Şiddet Sonucu Ölen Melek Karaaslan, Doğduğu Köyde Toprağa Verildi

Ağrı’nın Hamur ilçesinde eşi ve eşinin ailesinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybeden Melek Karaaslan’nın cenazesi Hamur Çağlayan Köyü'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Melek’in Karaaslan (24) eşinden ve ailesinden gördüğü şiddet Sonucu akli dengesini kaybetmiş ve vücudu kurtlanmış halde Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Durumu kötüye gidince Ankara'ya sevk edilmişti. Melek Ankara'da tedavi gördüğü Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 25 Temmuz Salı günü hayatını kaybetmişti. Melek'in cenazesi bugün tarifeli uçakla Ağrı'ya getirildi.

Cenazeyi Ağrı Havaalanı'ndan babası Kasım Levent, Kardeşi Reis Levent köy muhtarı Bişar Levent, akrabaları ve Kadın Dayanışma Merkezi (KAMER) üyeleri tarafından karşılandı.Melek’in doğduğu köyde muhtarlık yapan ve aynı zamanda Melek Karaaslan’nın amcası olan Bişar Levent, Melek’in 8 yıllık evli olduğunu belirtti.

Bişar Levent, "Melek 16 yaşında evlendirildi. Evlendikten Sonra kendisinden haber alamadık babası ve ailesi kendileriyle görüştüklerini ve durumunun iyi olduğunu söylüyorlardı. İlk olarak kendisinden 6 ay önce haber aldık. Bir tuvalete atıldığını ve orada ölüme terk edildiğini öğrendik. Durumu öğrenince Hamur ilçesine gittik polis zoruyla kızı ailesinden alıp Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Daha Sonra oradan da Ankara’ya sevk edildi. İşte geçen Çarşamba günü Ankara’da hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.Melek Karaslan’ın kardeşi Reis Karaslan ise kendisinin İstanbul’da çalıştığını, durumu öğrenir öğrenmez de Ankara’ya ablasının yanına gittiğini belirtti.

Melek Karaslan’ın cenazesi Ağrı Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla doğduğu Hamur’un Çağlayan Köyü’nde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.Melek Karaaslan’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde köy mezarlığına götürülerek burada Son yolculuğuna uğurlandı. Mezarlıkta kadının yakınları gözyaşlarına boğuldu.