Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Ticari açıdan arzu etmiyoruz

Tuba Karahan - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suriye'ye geçişlerin durdurulması kararına ilişkin, ''Elbette ki ticareti olumsuz etkileyecektir. Bunu başka türlü söylemek mümkün değil. Ama şu anda bir ticari faaliyeti durdursa bile, Türkiye'nin genel manada çıkarları, uluslararası ilişkileri ve uzun vadeli menfaatleriyle örtüşen bir karardır'' dedi.

Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bakışta sınırların kapatılmasının ticari açıdan arzu edilen bir durum olmadığını söyledi.

Ancak meseleye sadece bir açıdan bakılmaması gerektiğini ifade eden Eker, genel manada bunun, Türkiye'nin güvenliği, çıkarları ve uyguladığı politikalarla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Eker, şöyle devam etti:

''Bu bir tedbir. Öyle alınması gerekiyordu. Gözden geçirilecek. Bu şekilde devam edecek değil. Ekonomiye, kuşkusuz ticarete çok olumlu etki yaptığını söylemek mümkün değil. Elbette ki ticareti olumsuz etkileyecektir. Bunu başka türlü söylemek mümkün değil. Ama şu anda bir ticari faaliyeti durdursa bile, engellese bile Türkiye'nin genel manada çıkarları, uluslararası ilişkileri ve uzun vadeli menfaatleriyle örtüşen bir karardır. Böyle bir karar alınması gerekirdi ve bu karar alındı.''

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA