Alperen Ocakları, Arakan Müslümanlarına Uygulanan Şiddeti Kınadı

Adana Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Enis Fazlı Dündar, Arakan’daki zulme karşı başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün insan hakları kurum ve kuruluşlarını göreve çağırdıklarını söyledi.

Adana Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstasyon Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dündar, Myanmar’da Müslümanlara karşı yapılan vahşeti kınadıklarını belirterek, “Doğu Asya ülkesi Myanmar’da yaşayan masum Müslüman halkın 42 yıldır gördüğü baskı ve zulüm bugün son noktasına ulaşmıştır. Haziran ayının başında Müslümanlara yönelik başlayan ferdi saldırılar, ülkenin batısındaki Arakan eyaletinin tamamına yayılmış durumdadır. Saldırılarda yaralanan, ölen ve tecavüze uğrayanların tam sayısı bilinmemektedir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi saldırılara kurban olan Müslümanlar suçluymuşçasına gözaltına alınıyor. Sürgün ediliyorlar fakat bu kadar büyük bir nüfusu kabul edecek güçte bir komşu ülke yok. Ve elbette hiç kimsenin bir başkasını dini inancından, derisinin renginden dolayı vatanından sürgün etme hakkı yok. Myanmar’da siviller katlediliyor, evler, camiler yıkılıyor. Müslümanlara yönelik tecavüzler, yargısız infaz ve acımasız şiddet sürmeyecek. Süremez” dedi.

Dündar, Alperen Ocakları olarak başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün insan hakları kurum ve kuruluşları ile birlikte yetkilileri göreve çağırdıkları ifade ederek, “Zalim cuntaya müdahale etmeye ve bu katliama dur demeye davet ediyor, bu zulmün karşısında olduğumuzu ve sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

Az sayıdaki grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA