Amasya Valisi Öz ve CHP Amasya Milletvekili Topal, Mesaj Yayımladı

Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı.

Doğru ve tarafsız haber almanın vatandaşların en temel ve en demokratik hakkı olduğunu kaydeden Öz, mesajında şunları kaydetti:

''Basın, bireylerin bu haklarını kullanarak gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçlardan biri. Bu nedenle basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından. Basın, olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, gerektiğinde eleştirmek, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetilenle yöneten arasında köprü vazifesi üstlenmek gibi önemli fonksiyonları yerine getirmekte.''

Gazetecilik mesleğinin gerektirdiği etik ve ilkelere bağlı bir habercilik anlayışının, toplumsal bilincin artmasına ve demokrasinin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Öz, bu anlayış içerisinde halka hizmet ederken mesai mefhumu gözetmeden çalışan tüm basın mensuplarının 24 Basın Bayramlarını kutladı.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ise yayımladığı mesajında, basının özgür, demokratik ve sansürsüz olduğunda basın olduğunu vurgulayarak, basının kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, toplumun çıkarlarını savunan, tarafsız ve objektif olduğu sürece doğru bilgiye ulaşabileceğini bildirdi.

Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA