Serka, Kar Amacı Gütmeyen 15 Kuruluşa Destek Verecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik açtığı Teknik Destek Programı’na başvuran projelerden 15’ine destek verecek.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten SERKA, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik açtığı 2012 Yılı İlk Teknik Destek Programı’nın sonuçlarını açıkladı.

1. dönem başvuruları için yapılan nihai değerlendirme sonucunda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’tan 15 proje teknik destek almaya hak kazandı. Teknik destek alacak proje sahiplerinin ajansa başvurarak sözleşme imzalamaları gerekiyor. Bu yıl içerisinde 3 dönem daha açılacak olan teknik destek programlarının ikincisi için başvurular da başladı.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ikinci program için başvuruda bulunabilecek. İlk dönemde teknik destek almaya hak kazanan projeler şöyle sıralandı: Kars Milli Eğitim Müdürlüğü, '4 -8 derslikli okul tip projeleri'; Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 'Arşiv Yönetimi Eğitimi'; Ardahan İl Özel İdaresi, 'BROP Projesi Müzakere Sürecinin Desteklenmesi'; Iğdır Mahalli İdareler Müdürlüğü, 'CBS ve ARCGİS Eğitimi'; Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 'Iğdır İli Balıkadam Ekibine Kavuşuyor'; Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 'İnşaat Mühendisi ve Mimarlar İçin İDECAD Eğitimi'; Iğdır Valiliği, 'Kaliteli Eğitime Kaliteli Kurumlar'; Kars İl Özel İdare Genel Sekreterliği, 'Kamu İhale Mevzuatı'; Kars Belediyesi, 'Kars Belediyesi Hizmetiçi Eğitim Projesi'; Iğdır Aktif İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, 'KOBİ Geliştirme Masası (KOBİGEM)'; Koçköyü Belediye Başkanlığı, 'Koçköy Belediyesi İmar Çalışmasına Destek Projesi'; Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 'Kurumsal Kapasitenin Artırılması Projesi'; Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği, 'Sektörde Uzmanlaşma Projesi'; Kafkas Üniversitesi, 'Tabiat Parkı'; Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası, 'Türk Ticaret Kanunu' ile yeni bir perde açılıyor .