Büyükşehir Belediyesi'nin Yaz Okulları Tamamlandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim çağındaki öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri amacıyla düzenlediği yaz okulları tamamlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 500'e yakın öğrencinin katılımıyla dokuzuncusu düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi'nin Emek-Erenköy Eğitim Merkezi, Opera Binası arkasındaki Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi ile 75. Yıl Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen yaz okulları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Mamuca Göleti Piknik Alanı'nda düzenlenen kapanış pikniğe katılan öğrenciler gönüllerince eğlenerek, yaz mevsiminin tadını çıkardılar.

Yaz okullarının tamamlanması nedeniyle düzenlenen piknikte konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, yaz okullarının Büyükşehir Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden biri olduğunu hatırlatarak, kent genelindeki eğitim merkezlerimizde yürütülen yaz okulları projelerinin, çocukların yaz tatillerini, bir taraftan öğrenirken bir taraftan da sosyalleşerek dolu dolu geçirmelerine olanak sağladığını kaydetti.

Yaz okullarında basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, resim, seramik, İngilizce, bilgisayar eğitimi, gibi birçok aktivitenin yanı sıra kent gezileri düzenlendi.

Bir taraftan eğitim merkezlerinde spor yapan, el becerisi kursları ile kendini geliştiren çocuklar bir taraftan da kültür gezileri ile Eskişehir'i daha yakından tanıma fırsatı buldular.

-Tepebaşı Belediyesi'nden, Ramazan öncesi denetim

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Ekipleri halk sağlığı için gerçekleştirdikleri denetimleri yaklaşan Ramazan öncesi sıklaştırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi bölgede halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak için gıda üreten iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği denetim ve kontrolleri yaklaşan Ramazan öncesi sıklaştırarak devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Zabıta ekipleri lokanta ve yemek üreten iş yerlerinde yaptığı denetimlerde hijyen, yönetmeliklere uygunluk, yangın tüpü, ecza dolabı gibi konularda denetimler gerçekleştiriyor.

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca son aylık dönem içerisinde 1675 esnaf kontrolü gerçekleştirildiği ve kontrollerde 133 bin 507 Lira para cezası kesildiği belirtildi.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA