Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal Açıklaması

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İskoçya'nın Saint Johnstone takımıyla 19 Temmuz'da yapacakları maçla Eskişehirspor'un 42 yıllık Avrupa özleminin giderileceğini söyledi.

Ünal, Eskişehirspor Tesisleri'ni ziyaret eden Göztepe Spor Kulübü Başkanı İmam Altınbaş ile düzenlediği basın toplantısında, UEFA'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, Türk futbol kamuoyunun moralini yüksek tutmak istediklerini kaydetti.

19 Temmuz Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İskoçya'nın Saint Johnstone takımını Atatürk Stadı'nda konuk edeceklerini anımsatan Ünal, ''Bu mücadelede 42 yılın özlemini de gidermiş olacağız. Bunu süslememiz lazım. Futbolun güzelliği gol, yani galibiyet, turları geçmek. Bunu yapabilecek kadroya, teknik ekibe, taraftara, camiaya sahibiz. Eskişehirspor bunu da başarabilir, inşallah başaracağız. Onun için Eskişehirspor takımının önü açılmıştır. Bir şehrin takımı hangi ligde, şehir o ligdedir. Eskişehirspor, bugün Avrupa Ligi'nde oldu. Avrupa kupalarında mücadele edecek'' dedi.

-''Yeni stadyum yapacak bir Başbakanı, stadımızda ağırlamaktan gurur duyarız''

Ünal, 26 Temmuz'daki rövanş maçı için ise Eskişehir'deki protokol mensupları, iş adamları, yöneticiler ve basın mensuplarıyla bir gün önceden uçakla İskoçya'ya hareket edeceklerini bildirdi.

Bu arada Eskişehirspor'un mevcut kadrosunun yüzde 75'ine büyük kulüpler başta olmak üzere transfer teklifleri yapıldığını anlatan Ünal, takımın defans, orta saha ve forvet alanına takviyeler yapıp, takımı gençleştirdiklerini belirtti.

Ünal, bir basın mensubu tarafından 15 Temmuz'da AK Parti Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi'nin Atatürk Stadı'nda yapılacağının hatırlatılması üzerine ise ''Bize yeni stadyum yapacak bir Başbakanı, kendi stadımızda ağırlamaktan gurur duyarız'' ifadesini kullandı.

Ünal, öte yandan bugün Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş'ın kendilerinin misafiri olduğunu ifade ederek, ''Göztepe takımının bu sezon hayali, Süper Lig. Süper Lig için çalışma yapıyor. Göztepe ile zaten kardeş kulübüz. Eskişehirspor, Göztepe takımına her zaman destek verecek. Göztepe'de biz kimi istiyorsak, o oyuncu bizimdir. Biz de onlara bundan sonra da sonuna kadar destek oluruz. Bu iki takım kardeş takımdır. Kasımpaşa'da kardeş takımımız. Kardeşlerimiz çoğalıyor'' diye konuştu.

Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Altınbaş da, büyük işlerin büyük ekip ve vizyonla olabileceğine dikkati çekerek, ''42 sene sonra Avrupa'ya gidiyorsunuz. Bu bir vizyon, çalışma ürünüdür. Eskişehirspor, Göztepe birlikteliği bundan sonra daha da güçlenerek devam edecektir'' açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Ünal, Altınbaş'a Eskişehirspor forması, lületaşından yapılmış pipo ve satranç takımı hediye etti.

Muhabir: Oktay Özden / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA